Artikel top billede

Google udskyder dødsdagen for Chrome apps til 2022

Google udskyder den planlagte dødsdag for Chrome-specifikke apps med to år efter tidligere at have planlagt, at de skulle pensioneres denne sommer.

Det var egentlig planen, at Google ville sende de Chrome-specifikke apps til de evige it-marker denne sommer. Men nu får de lov til at leve lidt længere.

Google udskyder nemlig pensioneringen med to år. Det betyder, at selskabet nu vil understøtte de pågældende apps frem til sommeren 2022, hvor al support nu er planlagt til at stoppe.

Google lancerede de Chrome-specifikke apps i 2013 som en mulighed for at tilbyde funktionaliteter, som ikke er tilgængelige på nettet.

Ligeledes rummer formatet mulighed for, at udviklerne her kan skrive en enkelt app, der kan køre uhindret på både Windows, Mac, Linux og Chrome OS.

Googles oprindelige plan var faktisk at stoppe for support af Chrome apps i begyndelsen af 2018, men det blev senere udsat.

I januar meddelte selskabet, at support for Chrome apps til Windows, macOS og Linux ville stoppe med udsendelsen af Chrome 83, der var planlagt til lancering 9. juni.

Men Google meddeler nu, at support til Chrome apps til Windows, Mac og Linux vil stoppe i juni 2021, men at it-administratorer har mulighed for at forlænge support helt frem til juni 2022 på Chrome, der anvendes i virksomheder.

Google vil desuden fortsætte med at optage apps i Chrome Web Store frem til juni 2022. Det gælder dog ikke de såkaldte ‘public apps,’ men alene de såkaldte ‘private apps,’ der er apps udviklet professionelt til enterprise-brug.

Ændringerne vedrører ikke Chrome-udvidelser [‘extensions’ eller ‘add ons,’ red], som Google fortsat vil supportere og understøtte med opdateringer og lignende.

Du kan læse mere om ændringerne i denne blogpost fra Google: Changes to the Chrome App Support Timeline.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere