Google udskyder dødsdagen for Chrome apps til 2022

Google udskyder den planlagte dødsdag for Chrome-specifikke apps med to år efter tidligere at have planlagt, at de skulle pensioneres denne sommer.

Det var egentlig planen, at Google ville sende de Chrome-specifikke apps til de evige it-marker denne sommer. Men nu får de lov til at leve lidt længere.

Google udskyder nemlig pensioneringen med to år. Det betyder, at selskabet nu vil understøtte de pågældende apps frem til sommeren 2022, hvor al support nu er planlagt til at stoppe.

Google lancerede de Chrome-specifikke apps i 2013 som en mulighed for at tilbyde funktionaliteter, som ikke er tilgængelige på nettet.

Ligeledes rummer formatet mulighed for, at udviklerne her kan skrive en enkelt app, der kan køre uhindret på både Windows, Mac, Linux og Chrome OS.

Googles oprindelige plan var faktisk at stoppe for support af Chrome apps i begyndelsen af 2018, men det blev senere udsat.

I januar meddelte selskabet, at support for Chrome apps til Windows, macOS og Linux ville stoppe med udsendelsen af Chrome 83, der var planlagt til lancering 9. juni.

Men Google meddeler nu, at support til Chrome apps til Windows, Mac og Linux vil stoppe i juni 2021, men at it-administratorer har mulighed for at forlænge support helt frem til juni 2022 på Chrome, der anvendes i virksomheder.

Google vil desuden fortsætte med at optage apps i Chrome Web Store frem til juni 2022. Det gælder dog ikke de såkaldte ‘public apps,’ men alene de såkaldte ‘private apps,’ der er apps udviklet professionelt til enterprise-brug.

Ændringerne vedrører ikke Chrome-udvidelser [‘extensions’ eller ‘add ons,’ red], som Google fortsat vil supportere og understøtte med opdateringer og lignende.

Du kan læse mere om ændringerne i denne blogpost fra Google: Changes to the Chrome App Support Timeline.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Exchange-sårbarhed truer selskaber over hele kloden: Sådan blev den opdaget af Dubex fra Søborg
En række akutte sårbarheder i Microsoft Exchange Server har sendt en panisk bølge gennem Exchange-miljøet. Sårbarhederne blev opdaget af danske Dubex. Se her, hvordan de blev opdaget af det danske selskab. "Var hackerne lykkedes med det, ville det være forholdsvist voldsomt," siger Jacob Herbst fra Dubex.
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.