Google udskyder dødsdagen for Chrome apps til 2022

Google udskyder den planlagte dødsdag for Chrome-specifikke apps med to år efter tidligere at have planlagt, at de skulle pensioneres denne sommer.

Det var egentlig planen, at Google ville sende de Chrome-specifikke apps til de evige it-marker denne sommer. Men nu får de lov til at leve lidt længere.

Google udskyder nemlig pensioneringen med to år. Det betyder, at selskabet nu vil understøtte de pågældende apps frem til sommeren 2022, hvor al support nu er planlagt til at stoppe.

Google lancerede de Chrome-specifikke apps i 2013 som en mulighed for at tilbyde funktionaliteter, som ikke er tilgængelige på nettet.

Ligeledes rummer formatet mulighed for, at udviklerne her kan skrive en enkelt app, der kan køre uhindret på både Windows, Mac, Linux og Chrome OS.

Googles oprindelige plan var faktisk at stoppe for support af Chrome apps i begyndelsen af 2018, men det blev senere udsat.

I januar meddelte selskabet, at support for Chrome apps til Windows, macOS og Linux ville stoppe med udsendelsen af Chrome 83, der var planlagt til lancering 9. juni.

Men Google meddeler nu, at support til Chrome apps til Windows, Mac og Linux vil stoppe i juni 2021, men at it-administratorer har mulighed for at forlænge support helt frem til juni 2022 på Chrome, der anvendes i virksomheder.

Google vil desuden fortsætte med at optage apps i Chrome Web Store frem til juni 2022. Det gælder dog ikke de såkaldte ‘public apps,’ men alene de såkaldte ‘private apps,’ der er apps udviklet professionelt til enterprise-brug.

Ændringerne vedrører ikke Chrome-udvidelser [‘extensions’ eller ‘add ons,’ red], som Google fortsat vil supportere og understøtte med opdateringer og lignende.

Du kan læse mere om ændringerne i denne blogpost fra Google: Changes to the Chrome App Support Timeline.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.