Artikel top billede

Google udskyder dødsdagen for Chrome apps til 2022

Google udskyder den planlagte dødsdag for Chrome-specifikke apps med to år efter tidligere at have planlagt, at de skulle pensioneres denne sommer.

Det var egentlig planen, at Google ville sende de Chrome-specifikke apps til de evige it-marker denne sommer. Men nu får de lov til at leve lidt længere.

Google udskyder nemlig pensioneringen med to år. Det betyder, at selskabet nu vil understøtte de pågældende apps frem til sommeren 2022, hvor al support nu er planlagt til at stoppe.

Google lancerede de Chrome-specifikke apps i 2013 som en mulighed for at tilbyde funktionaliteter, som ikke er tilgængelige på nettet.

Ligeledes rummer formatet mulighed for, at udviklerne her kan skrive en enkelt app, der kan køre uhindret på både Windows, Mac, Linux og Chrome OS.

Googles oprindelige plan var faktisk at stoppe for support af Chrome apps i begyndelsen af 2018, men det blev senere udsat.

I januar meddelte selskabet, at support for Chrome apps til Windows, macOS og Linux ville stoppe med udsendelsen af Chrome 83, der var planlagt til lancering 9. juni.

Men Google meddeler nu, at support til Chrome apps til Windows, Mac og Linux vil stoppe i juni 2021, men at it-administratorer har mulighed for at forlænge support helt frem til juni 2022 på Chrome, der anvendes i virksomheder.

Google vil desuden fortsætte med at optage apps i Chrome Web Store frem til juni 2022. Det gælder dog ikke de såkaldte ‘public apps,’ men alene de såkaldte ‘private apps,’ der er apps udviklet professionelt til enterprise-brug.

Ændringerne vedrører ikke Chrome-udvidelser [‘extensions’ eller ‘add ons,’ red], som Google fortsat vil supportere og understøtte med opdateringer og lignende.

Du kan læse mere om ændringerne i denne blogpost fra Google: Changes to the Chrome App Support Timeline.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere