Artikel top billede

Google udskyder dødsdagen for Chrome apps til 2022

Google udskyder den planlagte dødsdag for Chrome-specifikke apps med to år efter tidligere at have planlagt, at de skulle pensioneres denne sommer.

Det var egentlig planen, at Google ville sende de Chrome-specifikke apps til de evige it-marker denne sommer. Men nu får de lov til at leve lidt længere.

Google udskyder nemlig pensioneringen med to år. Det betyder, at selskabet nu vil understøtte de pågældende apps frem til sommeren 2022, hvor al support nu er planlagt til at stoppe.

Google lancerede de Chrome-specifikke apps i 2013 som en mulighed for at tilbyde funktionaliteter, som ikke er tilgængelige på nettet.

Ligeledes rummer formatet mulighed for, at udviklerne her kan skrive en enkelt app, der kan køre uhindret på både Windows, Mac, Linux og Chrome OS.

Googles oprindelige plan var faktisk at stoppe for support af Chrome apps i begyndelsen af 2018, men det blev senere udsat.

I januar meddelte selskabet, at support for Chrome apps til Windows, macOS og Linux ville stoppe med udsendelsen af Chrome 83, der var planlagt til lancering 9. juni.

Men Google meddeler nu, at support til Chrome apps til Windows, Mac og Linux vil stoppe i juni 2021, men at it-administratorer har mulighed for at forlænge support helt frem til juni 2022 på Chrome, der anvendes i virksomheder.

Google vil desuden fortsætte med at optage apps i Chrome Web Store frem til juni 2022. Det gælder dog ikke de såkaldte ‘public apps,’ men alene de såkaldte ‘private apps,’ der er apps udviklet professionelt til enterprise-brug.

Ændringerne vedrører ikke Chrome-udvidelser [‘extensions’ eller ‘add ons,’ red], som Google fortsat vil supportere og understøtte med opdateringer og lignende.

Du kan læse mere om ændringerne i denne blogpost fra Google: Changes to the Chrome App Support Timeline.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere