Morgen-briefing: Dansk e-sportsfirma dropper kontroversielt samarbejde med Saudi Arabien / Dansk televirksomhed skal levere software til 5G-satellitter / Simcorp-chef sælger aktier for millioner

Dansk e-sportsfirma dropper kontroversielt samarbejde med Saudi Arabien. Dansk televirksomhed skal levere software til 5G-satellitter. Simcorp-chef sælger aktier for millioner, og Lenovo leverer omsætningsvækst.

Godmorgen.

Solen skinner, weekenden står for døren og her kommer ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld.

Vi lægger ud med nyheden om, at det danske e-sportsfirma Blast, der blandt andet har den danske stats investeringsfond Vækstfonden som medejer, dropper et kontroversielt samarbejde.

Dansk e-sportsfirma dropper kontroversielt samarbejde med Saudi Arabien
Det danske e-sportsfirma Blast, der blandt andet arrangerer counterstrike-turneringer, dropper nu et kontroversielt samarbejde med Saudi Arabien.

Det skriver Politiken.

Blast indgik tidligere på sommeren et samarbejde med det saudi arabiske by-projekt Neom, hvilket har mødt hård kritik fra fans, udøvere, investorer og menneskerettighedsorganisationer.

Den hårde kritik har nu fået Blast og Neom til at rive samarbejdsaftalen i stykker.

“Vi kan bekræfte, at vi har nået en fælles, professionel og respektfuld aftale med Neom om at opsige vores kontrakt. Blast forbliver fokuseret på at forøge adgangen og involveringen i e-sport, og vi vil fortsat søge at udvide vores globale fodaftryk, inklusive i Mellemøsten,” siger Iain Twine, non executive director hos Blast, i en mail til Radio4 ifølge Politiken.

Dansk televirksomhed skal levere software til 5G-satellitter
Det danske firma Gatehouse Telecom skal levere en software-løsning til det, der angiveligt er verdens første første sattelitbaserede 5G iot-netværk.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Der er tale om en millionordre, som Gatehouse har indgået med det europæiske rumagentur ESA.

"Vores ambition er at udvikle verdens første standardiserede waveforms til rumbaserede IoT-netværk, og det nye samarbejde med Sateliot er et skridt mod det mål. Vi håber, at vores løsning kommer til at danne køreplanen for alle fremtidige 5G-netværk, der kan tilbyde netværksforbindelse til fjerne egne med begrænset eller ingen dækning, siger Michael Bondo Andersen, der er administrerende direktør for Gatehouse

Simcorp-chef sælger aktier for millioner
Georg Hetrodt, der er produktdirektør hos Simcorp, sælger aktier for lige knap 4,5 millioner kroner. Det oplyser selskabet til Nasdaq.

Simcorp-direktøren solgte onsdag klokken 11:08 i alt 6.193 aktier til en styk pris på 725 kroner.

Aktiesalget kommer samme dag som Simcorp offentliggjorde sit regnskab for andet kvartal.

Regnskabet viste at selskabet på toplinjen gik tilbage med 2,6 procent, hvilket blandt andet skyldes en ordretilbagegang under coronakrisen.

Lenovo leverer omsætningsvækst

Den kinesiske hardwareproducent Lenovo Groups omsætning voksede i det seneste kvartal med syv procent til 13,3 milliarder dollar.

På bundlinjen indkasserede Lenovo et overskud 213 milliarder dollar, hvilket er en stigning på 31 procent.
Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Et kig på The Nordic 2020 Databerg Report
Cloud-teknologien har i sig selv ikke en lang historie, men dét den har ændret og udviklet på den relativt korte tid, er ganske imponerende. Med den udvikling er fulgt en forståelse for, hvad der kan opnås ved at etablere et cloud miljø, og specielt inden for de sidste 5 år er det gået rigtig stærkt. Der er ikke længere tale om en simpel data storage mekanisme, men et helt unikt forretningsredskab. En undersøgelse foretaget i 2015 og 2020 af Veritas og Vanson Bourne viser dog, at adoptionen af cloud i de nordiske lande, ikke er kommet så langt, som forventet for 5 år siden. Men markedsperspektivet omkring værdierne ved cloud services er modnet og de nuværende forventninger er mere realistiske. Men hvad er perspektiverne egentlig? Det kan du blive klogere på i dette whitepaper.