Apple og Google sparker hitspillet Fortnite ud af App Store og Google Play

I øjeblikket er det ikke længere muligt at downloade Fortnite fra en iPhone eller iPad eller downloade spillet via Google Play.

Det super-populære spil Fortnite er nu blevet smidt af Apples App Store.

Det sker ifølge mediet The Verge, fordi spillets udvikler Epic Games i strid med Apples regler har implementeret sit eget betalingssystem i spillet.

Det nye betalingssystem ville have betydet, at Epic Games kunne undgå at aflevere 30 procent af alle betalinger til Apple.

"I dag valgte Epic Games desværre at overtræde de App Store-regler, der gælder for alle udviklere og er designet til at holde app Store sikker for alle vores brugere. Det har resulteret i at Fortnite-appen nu er blevet fjernet fra App Store," skriver Apple i en mail til The Verge.

Læs også: Apple afviser kritik af overbetaling i App Store: Konkurrenter har samme pris

Apple vil ikke giver særbehandling
Apple oplyser desuden til The Verge, at selskabet forventer at det vil kunne løse problemet med Epic Games, men Apple understreger, at spilfirmaet ikke vil få særlige vilkår på Apple Store

Har du allerede downloadet Fortnite kan du fortsat spille spillet, men folk der endnu ikke har downloadet spillet vil ifølge The Verge ikke længere kunne hente det i App Store.

Konflikten mellem Apple og Epic kommer blot få måneder efter, at Apple var kastet ud i en lignende konflikt med den danske udvikler David Heinemeier Hansson.

Det kan du læse mere om her: Apple godkender nu pludselig David Heinemeyers Hey efter ballade - og ændrer tilgang til udviklerne

Google følger trop
Også Google har smidt Fortnite på porten og fjernet spillet af Google Play.

Google slår ligesom Apple fast, at betalingssystemet er en overtrædelse af reglerne.

“Androids åbne økosystem tillader at udviklere kan distribuere apps gennem forskellige app stores. For spiludviklere der vælger at bruge Play Store har vi konsistent regler, der har fair over for udviklerne og sikre at købssituationen er sikker for alle brugere. Fortnite er stadig tilgængelig på Android, men vi kan ikke længere gøre spillet tilgængelig på Google Play, fordi det overtræder vores regler,” oplyser i Google ifølge TechCrunch i en meddelelse.Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.