Artikel top billede

(Foto: Photo by Austin Distel on Unsplash)

Apple og Google sparker hitspillet Fortnite ud af App Store og Google Play

I øjeblikket er det ikke længere muligt at downloade Fortnite fra en iPhone eller iPad eller downloade spillet via Google Play.

Det super-populære spil Fortnite er nu blevet smidt af Apples App Store.

Det sker ifølge mediet The Verge, fordi spillets udvikler Epic Games i strid med Apples regler har implementeret sit eget betalingssystem i spillet.

Det nye betalingssystem ville have betydet, at Epic Games kunne undgå at aflevere 30 procent af alle betalinger til Apple.

"I dag valgte Epic Games desværre at overtræde de App Store-regler, der gælder for alle udviklere og er designet til at holde app Store sikker for alle vores brugere. Det har resulteret i at Fortnite-appen nu er blevet fjernet fra App Store," skriver Apple i en mail til The Verge.

Læs også: Apple afviser kritik af overbetaling i App Store: Konkurrenter har samme pris

Apple vil ikke giver særbehandling

Apple oplyser desuden til The Verge, at selskabet forventer at det vil kunne løse problemet med Epic Games, men Apple understreger, at spilfirmaet ikke vil få særlige vilkår på Apple Store

Har du allerede downloadet Fortnite kan du fortsat spille spillet, men folk der endnu ikke har downloadet spillet vil ifølge The Verge ikke længere kunne hente det i App Store.

Konflikten mellem Apple og Epic kommer blot få måneder efter, at Apple var kastet ud i en lignende konflikt med den danske udvikler David Heinemeier Hansson.

Det kan du læse mere om her: Apple godkender nu pludselig David Heinemeyers Hey efter ballade - og ændrer tilgang til udviklerne

Google følger trop

Også Google har smidt Fortnite på porten og fjernet spillet af Google Play.

Google slår ligesom Apple fast, at betalingssystemet er en overtrædelse af reglerne.

“Androids åbne økosystem tillader at udviklere kan distribuere apps gennem forskellige app stores. For spiludviklere der vælger at bruge Play Store har vi konsistent regler, der har fair over for udviklerne og sikre at købssituationen er sikker for alle brugere. Fortnite er stadig tilgængelig på Android, men vi kan ikke længere gøre spillet tilgængelig på Google Play, fordi det overtræder vores regler,” oplyser i Google ifølge TechCrunch i en meddelelse.