Apple afviser kritik af overbetaling i App Store: Konkurrenter har samme pris

Apple tager samme betaling i App Store som sine konkurrenter, viser en ny opgørelse, som selskabet selv har fået udarbejdet. Dermed svarer Apple igen på den massive kritik selskabet har fået fra flere sider.

I månedsvis har flere kritiseret Apple i kraftige vendinger for at tage overpris for betalinger i App Store.

Men priserne for udviklere i App Store er ikke højere end hos andre selskaber.

Det viser en rapport fra Analysis Group, som Apple har fået udarbejdet selv.

Her fremgår det, at langt de fleste app- og spil-platforme tager 30 procent af overskuddet fra udviklerne, præcis som det er tilfældet i App Store.

Læs også: Kritikken af App Store-gebyr fortsætter som Apples store udviklerkonference løber af stablen

Her bliver Google Play Store, Steam og Amazon Appstore brugt som eksempler på selskaber, der ligeledes tager 30 procent af udviklernes overskud for at stille en digital platform til rådighed.

Eneste undtagelse i rapporten er Epic Games, der kunne skal have 12 procent af profitten. Netop Epic Games står bag kæmpesuccesen Fortnite og valgte selv at droppe de øvrige platforme, fordi man mente prisen var for høj.

Læs mere her: Fortnite dumper Google Play Store: Vil ikke aflevere 30 procent af omsætningen til Google Undersøges af EU
EU har desuden valgt at se nærmere på selskabets app-platform fordi,
Kommissionen mener, Apple stiller urimelige vilkår over for udviklere på
platformene App Store og Apple Pay.

Seneste blev det tydeligt da den kendte danske udvikler David Heinemeier Hansson tordnede mod, hvad han betegnede som, mafia-metoder over for udviklerne.

Læs mere her: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

Streaming-giganten Spotify har også tidligere kritiseret Apple for urimelige vilkår overfor brugerne af platformen.

Kritikken har særligt fokuseret på, at man skal bruges App Stores egen betalingsmodel i stedet for at gå uden om systemet.

Dermed kan Apple tage 30 procent af alle abonnenterne selvom app'en i sig selv er gratis.

Men trods kritikken kan den nye rapport altså konkludere, at Apple ikke tager højere priser på sin platform end de øvrige konkurrenter hos Sony, Google, Microsoft og så videre.Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.