Fortalt til: Lars Jacobsen

Mennesker i IT

Udgivet 21. august 2020 kl. 16.35
Jeg har sejlet rigtigt meget med skipper Nicolai Sehested. Så har jeg kørt min Ph.d. parallelt med sejladsen.

Men så valgte jeg faktisk at sige, at nu var det den akademiske karriere, som jeg gik efter. Så jeg arbejder som forsker på Novo Nordisk, hvor jeg også sidder delvist som dataanalytiker.

Jeg har en Ph.d. fra Københavns Universitet i nanomedicin. Det er forskningen inden for medicinaludvikling, og oprindeligt cand.scient.farm. der er en kandidatgrad i farmaceutisk videnskab.

Jeg var tilfreds med, at jeg endelig havde fundet min vej i livet rent karrieremæssigt og havde besluttet mig for noget for en gangs skyld.

Men så tænkte Nicolai vel, at i forhold til netop at have en fod i begge verdener, så var det nok mig, der skulle bruges. Så han spurgte forsigtigt, om jeg synes, det kunne være sjovt at sejle sammen - så nu er jeg tilbage i limboet mellem sejladsen og at være akademiker igen.

Så jeg er her igen på grund af mit netværk, og fordi jeg kender sejling rigtigt godt.

Der er ikke så mange stævner på et år, og Novo er heldigvis en god virksomhed, der kan se ideen i, at jeg deltager.
Peter Wibroe
Forsker på Novo Nordisk og dataanalytiker for det danske SailGP-hold.

Du kan læse Computerworlds reportage fra en sejltur med det data-drevne hold her

Flere mennesker i IT Om mennesker i itComputerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.