Fortalt til: Lars Jacobsen

Mennesker i IT

Udgivet 21. august 2020 kl. 16.35
Jeg har sejlet rigtigt meget med skipper Nicolai Sehested. Så har jeg kørt min Ph.d. parallelt med sejladsen.

Men så valgte jeg faktisk at sige, at nu var det den akademiske karriere, som jeg gik efter. Så jeg arbejder som forsker på Novo Nordisk, hvor jeg også sidder delvist som dataanalytiker.

Jeg har en Ph.d. fra Københavns Universitet i nanomedicin. Det er forskningen inden for medicinaludvikling, og oprindeligt cand.scient.farm. der er en kandidatgrad i farmaceutisk videnskab.

Jeg var tilfreds med, at jeg endelig havde fundet min vej i livet rent karrieremæssigt og havde besluttet mig for noget for en gangs skyld.

Men så tænkte Nicolai vel, at i forhold til netop at have en fod i begge verdener, så var det nok mig, der skulle bruges. Så han spurgte forsigtigt, om jeg synes, det kunne være sjovt at sejle sammen - så nu er jeg tilbage i limboet mellem sejladsen og at være akademiker igen.

Så jeg er her igen på grund af mit netværk, og fordi jeg kender sejling rigtigt godt.

Der er ikke så mange stævner på et år, og Novo er heldigvis en god virksomhed, der kan se ideen i, at jeg deltager.
Peter Wibroe
Forsker på Novo Nordisk og dataanalytiker for det danske SailGP-hold.

Du kan læse Computerworlds reportage fra en sejltur med det data-drevne hold her

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.