Fortalt til: Lars Jacobsen

Mennesker i IT

Udgivet 21. august 2020 kl. 16.35
Jeg har sejlet rigtigt meget med skipper Nicolai Sehested. Så har jeg kørt min Ph.d. parallelt med sejladsen.

Men så valgte jeg faktisk at sige, at nu var det den akademiske karriere, som jeg gik efter. Så jeg arbejder som forsker på Novo Nordisk, hvor jeg også sidder delvist som dataanalytiker.

Jeg har en Ph.d. fra Københavns Universitet i nanomedicin. Det er forskningen inden for medicinaludvikling, og oprindeligt cand.scient.farm. der er en kandidatgrad i farmaceutisk videnskab.

Jeg var tilfreds med, at jeg endelig havde fundet min vej i livet rent karrieremæssigt og havde besluttet mig for noget for en gangs skyld.

Men så tænkte Nicolai vel, at i forhold til netop at have en fod i begge verdener, så var det nok mig, der skulle bruges. Så han spurgte forsigtigt, om jeg synes, det kunne være sjovt at sejle sammen - så nu er jeg tilbage i limboet mellem sejladsen og at være akademiker igen.

Så jeg er her igen på grund af mit netværk, og fordi jeg kender sejling rigtigt godt.

Der er ikke så mange stævner på et år, og Novo er heldigvis en god virksomhed, der kan se ideen i, at jeg deltager.
Peter Wibroe
Forsker på Novo Nordisk og dataanalytiker for det danske SailGP-hold.

Du kan læse Computerworlds reportage fra en sejltur med det data-drevne hold her

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.