Artikel top billede

Sikkerhedsbrist i Amazon Alexa giver adgang til samtalehistorik

En sikkerhedsbrist i enheder med Alexa kan have givet hackere adgang til personlige informationer og samtalehistorik. Det er meldingen fra it-sikkerhedsfirmaet Check Point. Amazon har nu lappet sikkerhedshullet.

En sikkerhedsbrist i Amazons smart home-enheder med stemme-assistenten Alexa kan have givet hackere adgang til personlig information og samtalehistorik.

Det melder it-sikkerhedsselskabet Check Point, skriver BBC.

Ifølge en rapport fra Check Point har hackere kunne installere eller fjerne apps på enhederne uden brugerens viden.

For at få adgang til enhederne skulle brugerne alene trykke på et link, der var blevet foranlediget af hackerne.

Læs også: Nu går Vestager i kødet på Alexa og Siri: Mistænker tech-giganterne for at udnytte brugerdata fra digitale assistenter til at lukke af for konkurrenter

Efter Check Point har gjort Amazon opmærksom på sikkerhedshullet, er det blevet lukket, oplyser Amazon.

"Sikkerheden på vores enheder er en topprioritet, og vi værdsætter arbejdet af uafhængige forskere som Check Point, der bringer potentielle problemer til os," lyder det fra en talsperson fra Amazon.

Selskabet gør samtidig opmærksom på, at det ikke kender til tilfælde, hvor bristen er blevet udnyttet til målrettede angreb mod brugere.

I januar oplyste Amazon, at Alexa-enhederne skal tælles i hundredvis af millioner på verdensplan.

Læs også: Advokatfirma: Sluk for din smarthøjttaler, når du arbejder hjemmefra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere