Artikel top billede

Sikkerhedsbrist i Amazon Alexa giver adgang til samtalehistorik

En sikkerhedsbrist i enheder med Alexa kan have givet hackere adgang til personlige informationer og samtalehistorik. Det er meldingen fra it-sikkerhedsfirmaet Check Point. Amazon har nu lappet sikkerhedshullet.

En sikkerhedsbrist i Amazons smart home-enheder med stemme-assistenten Alexa kan have givet hackere adgang til personlig information og samtalehistorik.

Det melder it-sikkerhedsselskabet Check Point, skriver BBC.

Ifølge en rapport fra Check Point har hackere kunne installere eller fjerne apps på enhederne uden brugerens viden.

For at få adgang til enhederne skulle brugerne alene trykke på et link, der var blevet foranlediget af hackerne.

Læs også: Nu går Vestager i kødet på Alexa og Siri: Mistænker tech-giganterne for at udnytte brugerdata fra digitale assistenter til at lukke af for konkurrenter

Efter Check Point har gjort Amazon opmærksom på sikkerhedshullet, er det blevet lukket, oplyser Amazon.

"Sikkerheden på vores enheder er en topprioritet, og vi værdsætter arbejdet af uafhængige forskere som Check Point, der bringer potentielle problemer til os," lyder det fra en talsperson fra Amazon.

Selskabet gør samtidig opmærksom på, at det ikke kender til tilfælde, hvor bristen er blevet udnyttet til målrettede angreb mod brugere.

I januar oplyste Amazon, at Alexa-enhederne skal tælles i hundredvis af millioner på verdensplan.

Læs også: Advokatfirma: Sluk for din smarthøjttaler, når du arbejder hjemmefra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere