Artikel top billede

Morgen-briefing: Nemlig.com søger nye medarbejdere / Verdens bedste trådløse højttaler er dansk / Apple-leverandør i front med outsourcing af forsyningskæder

Morgen-briefing: Nemlig.com søger nye medarbejdere / Verdens bedste trådløse højttaler er dansk / Apple-leverandør i front med outsourcing af forsyningskæder

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing mandag 17 august. Morgenens nyhedsbestyrer er Niels de Boissezon

Om få timer åbnes sidste kapitel i Atea-sagens slutspil, hvor Højesteret indleder sagen tidligere koncernchef i Atea, Peter Hilligsøe Trans, der er dømt for mandatsvig i den store Atea-bestikkelsessag. Læs mere her.

Nemlig.com søger nye medarbejdere

Det danske net-supermarked Nemlig.com ekspanderer staben efter at have oplevet en markant øget efterspørgsel i kølvandet på corona-pandemiens genopblusning den seneste uge.

Derfor iværksætter virksomheden et rekrutteringsprojekt, hvor over 100 nye medarbejdes skal findes, oplyser Nemlig.com i en meddelelse.

”Vi har over den seneste uges tid oplevet et øget pres på vores site og app. Vi tænker, det bl.a. skyldes den seneste stigning i antal coronasmittede i Danmark. Vi har derfor valgt at øge vores kapacitet yderligere og vil fra den kommende uge igangsætte rekrutteringen af mere end 100 nye medarbejdere,” udtaler Stefan Plenge, administrerende direktør i Nemlig.com.

Verdens bedste trådløse højttaler er dansk

Den danske højttaler-producent System Audio A/S modtager en af Hi-Fi verdenens mest prestigefyldte priser.

Selskabets trådløse højttaler ’Legend 5 Silverback’ er af brancheforeningen EISA (The Expert Imaging and Sound Association) kåret som ’Verdens Bedste Trådløse Højttaler’. Bag kåringen ligger vurderinger fra 61 fagblade fordelt på 29 lande.

EISA begrunder kåringen med, at System Audio forener elegance og trådløse evner med glimrende lyd og et væld af tilslutningsmuligheder.

”Det danske firma System Audio valgte en logisk tilgang med deres Legend 5 Silverback-højttalere. De er aktive med dedikerede forstærkere til hver enhed og bliver trådløs, når du tilkobler den selvstændige Stereo Hub eller tredjepartssender. […] Den har også streaming-muligheder fra DLNA/UPnP til GoogleCast, Airplay og Bluetooth. Det er en smuk og elegant, fin-klingende, trådløs musikløsning,” lyder det i vurderingen.

Apple-leverandør i front med outsourcing ud af Kina

Den taiwanske elektronik-producent Foxconn, som blandt andet er underleverandør til store dele af Apples iPhone-produktion, er i front når det gælder outsourcing af sine aktiviteter, skriver CNBC.

Det sker for at undgå at blive klemt af den verserende handelskrig mellem USA og Kina, fortæller Kirk Yang, administrerende direktør i analysevirksomheden Kirkland Capital.

Ved at diversificere sin forsyningskæder, håber den taiwanske elektronikkæmpe at blive ramt af forbud, som de, den amerikanske præsidents Donald Trumps har pålagt kinesiske tech-virksomhed på den såkaldte 'entity list' - heriblandt mobilkæmpen Huawei.

Foxconn fremstiller nu 30 procent af sin komponenter udenfor Kina.

Wirtek i sund vækst trods corona-krise

Den danske konsulent- og udviklingsvirksomhed Wirtek kan i sit nyeste kvartalsregnskab levere et resultat før skat (EBITDA) som er fordoblet samt en vækst i omsætningen på 23 procent.

”En omsætningsvækst på 23% i 2. kvartal 2020 og en fordobling af resultatet før skat var mere, end vi havde forventet ved årets start - og det på trods af COVID-19 pandemien. Derfor har vi opjusteret forventningerne til årets resultat før skat fra 1,55–1,75 mio. kr. til 1,9–2,2 mio. kr., eller en vækst på 41%–64% i 2020. Vi er meget tilfredse med resultatet og forventer også et spændende 2. halvår 2020”, siger administrerende direktør Michael Aaen.

Det gode regnskab kommer til trods for, at enkelte kunder valgte at reducere aktiviteten andet kvartal 2020, noterer selskabet i en pressemeddelelse.
Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.