Artikel top billede

Nu er Trump ude med ultimatum i TikTok-krig: Får 90 dage til at gennemføre handel

Software-giganten bag TikTok, kinesiske ByteDance, får strammet tommelskruet i ved præsidentielt dekret.

Den amerikansk-kinesiske tvist om det hastigt boomende sociale medie TikTok tog endnu en drejning op til weekenden, hvor den amerikanske præsident Trump nedlagde et ultimatum ved præsidentielt dekret.

Her sætter han stolen for døren for mediets ejer, den kinesiske software-gigant ByteDance, ved at tvinge virksomheden til enten at frasælge eller afhænde den amerikanske del af forretningen inden 90 dage.

Det skriver finansmediet CNBC.

Ved overdragelsen forventes det samtidigt, at ByteDance sletter alle indhentede data om amerikanske brugere.

Kravet begrundes med, at ByteDances aktiviteter beskyldes af præsidenten for at udgøre en trussel mod landets sikkerhed.

”Det er troværdige beviser til at få mig til at tro, at ByteDance kan foretage træk der kan forringe USA’s nationale sikkerhed,” lyder begrundelsen i det præsidentielle dekret.

Med sit ultimatum ser TikTok’s fremtid på det amerikanske marked mere lys ud, da der i forrige uge blev udstukket et præsidentielt dekret, der tvinger amerikanske app-butikker, herunder Apples og Googles, at pille tjenesten ned fra sine digitale hylder.

En eventuel TikTok-handel forventes at lande på et tocifret milliardbeløb, med Microsoft som storfavorit til at tilegne sig især den amerikanske del af TikTok.

Læs også: Microsoft udvider sigtet: Går nu efter at overtage TikTok i hele verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere