Artikel top billede

Nu er Trump ude med ultimatum i TikTok-krig: Får 90 dage til at gennemføre handel

Software-giganten bag TikTok, kinesiske ByteDance, får strammet tommelskruet i ved præsidentielt dekret.

Den amerikansk-kinesiske tvist om det hastigt boomende sociale medie TikTok tog endnu en drejning op til weekenden, hvor den amerikanske præsident Trump nedlagde et ultimatum ved præsidentielt dekret.

Her sætter han stolen for døren for mediets ejer, den kinesiske software-gigant ByteDance, ved at tvinge virksomheden til enten at frasælge eller afhænde den amerikanske del af forretningen inden 90 dage.

Det skriver finansmediet CNBC.

Ved overdragelsen forventes det samtidigt, at ByteDance sletter alle indhentede data om amerikanske brugere.

Kravet begrundes med, at ByteDances aktiviteter beskyldes af præsidenten for at udgøre en trussel mod landets sikkerhed.

”Det er troværdige beviser til at få mig til at tro, at ByteDance kan foretage træk der kan forringe USA’s nationale sikkerhed,” lyder begrundelsen i det præsidentielle dekret.

Med sit ultimatum ser TikTok’s fremtid på det amerikanske marked mere lys ud, da der i forrige uge blev udstukket et præsidentielt dekret, der tvinger amerikanske app-butikker, herunder Apples og Googles, at pille tjenesten ned fra sine digitale hylder.

En eventuel TikTok-handel forventes at lande på et tocifret milliardbeløb, med Microsoft som storfavorit til at tilegne sig især den amerikanske del af TikTok.

Læs også: Microsoft udvider sigtet: Går nu efter at overtage TikTok i hele verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere