Dansk spil-gigant afventer Fortnite-søgsmål mod Google og Apple: "Vi vinder alle ved at skabe klare linjer"

Subway Surfers-udviklerne Sybo Games følger interesseret med i det masseslagsmål, der ligner nu udspiller sig mellem Fortnite-producenten Epic Games på den ene side over for Apple og Google på den anden side.

Danske Sybo Games, der står bag spilhittet Subway Surfers, holder vejret og kigger spændt mod udfaldet af de søgsmål, som Fortnite-udvikleren Epic Games har lanceret mod Apple og Google.

Subway Surfers, blev det første spil på Android-platformen til at runde en milliard downloads i Google Play Store, og Epic Games har opnået lignende succes med Fortnite.

Søgsmålene kommer efter, at Apple og Google har sparket Fornite ud af henholdsvis App Store og Google Play Store for at overtræde butikkernes retningslinjer, fordi Epic Games har udviklet sig eget betalingssystem i de to Fortnite-apps for at undgå at sende 30 procent af alle betalinger til Apple.

Og udfaldet af de søgsmål afventer Sybo Games i spænding.

"Vi følger selvfølgelig sagen med interesse og håber, at der kan findes en god løsning til alles fordel. Mobilspil er en branche, der fortsætter med at vokse, og vi vinder alle ved at skabe klare linjer og styrke de gode relationer," skriver Mathias Gredal Nørvig, administrerende direktør i Sybo Games, til Finans.

Han understreger dog over for mediet, at Sybo Games har et godt samarbejde med både Apple og Google.

Læs også: Fortnite sagsøger Apple og Google efter at have fået sparket: Kræver ingen penge

Dansker anklager Google og Apple for mafiametoder
Epic Games mener derimod, at Apple og Google misbruger selskabernes position som de dominerende spillere på mobilmarkedet til at presse priserne op for udviklere, der er afhængige af platformene for at kunne sælge deres apps.

Epic Games kræver ikke nogen økonomisk kompensation fra Apple og Google, lyder det i søgsmålet.

I stedet kræver man, at selskaberne lever op til løftet om et åbent og konkurrencepræget økosystem.

Og Epic Games er ikke ene om at følge sig uretfærdigt behandlet af Apples retningslinjer for App Store.

Virksomhedens søgsmål med Google og Apple kommer i kølvandet på, at den danske udvikler David Heinemeier Hansson har sammenlignet Apples forretningsmodel i App Store med mafiametoder.

"Som en hver god mafioso aflagde de (Apple, red) os en visit over telefonen. Her fastslår Apple, at det, at ødelægge vores vinduer (ved at nægte os muligheden for at fixe bugs), ikke var en fejl. Derefter, uden så meget som en høflig eufemisme, siger de, at de vil brænde vores
butik ned (fjerne vores app!), medmindre vi betaler," skrev han for få måneder siden på Twitter, efter Apple afviste at godkende David Heinmeiers Hanssons nye mailprogram Hey i App Store.

Læs mere her: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

Apple har efterfølgende godkendt mailprogrammet Hey, så Hey-appen kan downloades via App Store.Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Overhold GDPR med Vulnerability Management
Efter afsløringen af Spectre og Meltdown i januar 2018 advarede ICO’s Head of Technology Policy om, at virksomheder kunne blive straffet for eksisterende sårbarheder i deres databeskyttelsesprotokoller i henhold til EU’s generelle forordning om databeskyttelse (GDPR). En Vulnerability Management-løsning er den mest effektive måde at sikre, at virksomheden opfylder det krævede databeskyttelsesniveau. Den kan hjælpe dig med at identificere, evaluere, prioritere, rapportere, patche og afhjælpe sikkerhedssårbarheder og fejlkonfigurationer i dine digitale aktiver. Disse aktiver kan f.eks. være forretningsprocesser, webapps, datanetværkssystemer og eventuel tilhørende software. Vi dykker ned i ovenstående, og lidt til i dette whitepaper.