Fortnite sagsøger Apple og Google efter at have fået sparket: Kræver ingen penge

Google og Apple kan forvente et sagsanlæg fra spilgiganten Epic, der står bag det populære online-spil Fortnite. Det sker efter, de to selskaber har udelukket Fortnite fra deres app-platforme.

Apple og Google har givet det populære online-spil Fortnite sparket på sine app-platforme.

Det betyder, at spillet ikke kan hentes i hverken App Store eller Play Store, fordi de to selskaber mener Epic Games, der står bag spilsuccesen, har forsøgt at omgå reglerne på de to platforme.

Det får nu Epic Games til at lægge sag an mod de to it-giganter.

Spiludvikleren mener, at Apple og Google misbruger deres position som de dominerende spillere på mobilmarkedet til at presse priserne op for udviklere, der er afhængige af platformene for at kunne sælge deres apps.

Det skriver BBC.

Derfor er Epic Games nødt til at aflevere 30 procent af indtjeningen til Apple.

Læs også: Apple og Google sparker hitspillet Fortnite ud af App Store og Google Play

Epic Games kræver ikke nogen økonomisk kompensation fra Apple og Google, lyder det i søgsmålet. I stedet kræver man, at selskaberne lever op til løftet om et åbent og konkurrencepræget økosystem.

Fortnite var i 2018 så populært, at det indbragte Epic Games den største omsætning på et spil nogensinde på trods af, at spillet som
udgangspunkt er gratis for brugerne.

Anklaget for mafiametoder
En lignende kritik er kommet fra den danske udvikler David Heinemeier Hansson.

Han har sammenlignet Apples forretningsmodel i App Store med mafiametoder.

“Som en hver god mafioso aflagde de [Apple, red] os en visit over telefonen. Her fastslår Apple, at det, at ødelægge vores vinduer (ved at nægte os muligheden for at fixe bugs), ikke var en fejl. Derefter, uden så meget som en høflig eufemisme, siger de, at vil de brænde vores
butik ned (fjerne vores app!), medmindre vi betaler," skrev han for få måneder siden på Twitter.

Læs mere her: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske sikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende regulationer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.