Artikel top billede

Fortnite sagsøger Apple og Google efter at have fået sparket: Kræver ingen penge

Google og Apple kan forvente et sagsanlæg fra spilgiganten Epic, der står bag det populære online-spil Fortnite. Det sker efter, de to selskaber har udelukket Fortnite fra deres app-platforme.

Apple og Google har givet det populære online-spil Fortnite sparket på sine app-platforme.

Det betyder, at spillet ikke kan hentes i hverken App Store eller Play Store, fordi de to selskaber mener Epic Games, der står bag spilsuccesen, har forsøgt at omgå reglerne på de to platforme.

Det får nu Epic Games til at lægge sag an mod de to it-giganter.

Spiludvikleren mener, at Apple og Google misbruger deres position som de dominerende spillere på mobilmarkedet til at presse priserne op for udviklere, der er afhængige af platformene for at kunne sælge deres apps.

Det skriver BBC.

Derfor er Epic Games nødt til at aflevere 30 procent af indtjeningen til Apple.

Læs også: Apple og Google sparker hitspillet Fortnite ud af App Store og Google Play

Epic Games kræver ikke nogen økonomisk kompensation fra Apple og Google, lyder det i søgsmålet. I stedet kræver man, at selskaberne lever op til løftet om et åbent og konkurrencepræget økosystem.

Fortnite var i 2018 så populært, at det indbragte Epic Games den største omsætning på et spil nogensinde på trods af, at spillet som
udgangspunkt er gratis for brugerne.

Anklaget for mafiametoder

En lignende kritik er kommet fra den danske udvikler David Heinemeier Hansson.

Han har sammenlignet Apples forretningsmodel i App Store med mafiametoder.

“Som en hver god mafioso aflagde de [Apple, red] os en visit over telefonen. Her fastslår Apple, at det, at ødelægge vores vinduer (ved at nægte os muligheden for at fixe bugs), ikke var en fejl. Derefter, uden så meget som en høflig eufemisme, siger de, at vil de brænde vores
butik ned (fjerne vores app!), medmindre vi betaler," skrev han for få måneder siden på Twitter.

Læs mere her: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"