Artikel top billede

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo (tv.) sammen med præsident Donald Trump.

USA indfører strammere forbud mod Huawei: Vil stoppe chip-samarbejde

Den amerikanske regering med præsident Trump i spidsen strammer nu yderligere op på handelsforbudet med kinesiske Huawei.

USA strammer nu forbuddet mod den kinesiske televirksomhed Huawei, og udvider dermed handelsforbuddet mod selskabet.

Det udviddet forbud skal forhindre Huawei i at skaffe chips, der er produceret med amerikansk teknologi.

Det skriver Reuters.

Læs også: USA på vej med nyt forbud: Virksomheder der bruger Huawei kan ikke længere sælge til staten

Derfor udvider den amerikanske regering nu forbuddet mod Huawei til at tælle yderligere 38 Huawei-selskaber i 21 lande.

"Udvidelsen vil forhindre Huawei i at omgå amerikansk lovgivning gennem alternativ chip-produktion ved at anskaffe sig hyldevare," siger USA's udenrigsminister, Mike Pompeo.

Handelsforbuddet med Huawei trådte officielt i kraft 15. maj 2019 og er blevet udviddet flere gange senest i marts måned.

De økonomiske sanktioner mod Huawei sker samtidig med, at USA i månedsvis har opfordret sine allierede til ikke at vælge Huawei som 5G-leverandør.

Læs også: Donald Trump tager æren for Storbritanniens Huawei-forbud i 5G-udrulningen: "Jeg har selv sørget for det"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere