Artikel top billede

(Foto: Computerworld/Google Maps)

Så meget kan du tjene: Disse amerikanske byer er for alvor på vej frem på it-området

Det tårnhøje løn-niveau i tech-hubs som Silicon Valley får mange it-virksomheder til at søge andre steder hen. Her er seks amerikanske byer, hvor it-lønningerne for alvor er på vej op som et tydeligt tegn på, at der er noget i gære.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvor meget lønningerne er steget i de seks fremadstormende it-byer i USA.
  • Se hvilket store virksomheder, der satser på disse seks byer.
  • Se hvilke delstater byerne ligger i.
962
5 min
Er man dygtig, kan man tjene mange penge som it-mand i de store digitale ‘tech-hubs’ i USA, hvor mange it-virksomheder har samlet sig i ikke mindst Silicon Valley og området omkring Seattle, hvor Amazon og Microsoft har hovedkvarterer.

Her er gennemsnits-lønningerne for tiden opadgående, viser den store 2020 Tech Salary Report, som amerikanske Dice Technology står bag.

Den viser, at den årlige gennemsnitsløn for en it-mand i Silicon Valley nu ligger på knap 124.000 dollar - omkring 800.000 kroner - hvilket er det højeste i USA for tiden.

I Seattle og i Boston, der ligeledes regnes for en tech-hub, er gennemsnitslønningerne for it-medarbejdere nu omkring 109.000 dollar eller hvad der svarer til omkring 700.000 kroner.

Der er imidlertid grøde i især seks amerikanske byer, når det gælder it-lønningerne - og det er vel at mærke byer, hvor leveomkostningerne er betydeligt lavere end i de største og mest attraktive tech-hub byer som San Francisco, Los Angeles, Seattle, Boston og New York.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter