Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nyt omfattende USA-forbud kan blive ‘dødbringende slag’ mod Huawei

Det kan blive et ‘dødbringende slag’ mod kinesiske Huawei, at USA nu blokerer for selskabets adgang til vitale computer-chip.

Et ‘dødbringende slag.’ Sådan lyder vurderingen fra analytikere at konsekvensen af en række nye amerikanske forbud kan blive for Huawei.

USA indførte mandag en række nye sanktioner mod handel med Huawei, som i vid udstrækning blokerer for, at chip-selskaber, der sælger eller producerer chip udviklet med amerikansk software eller teknologi, må handle med Huawei.

Den eneste undtagelse er selskaber, der har fået en specifik tilladelse fra de amerikanske myndigheder.

De nye restriktioner kommer i forlængelse af de tidligere restriktioner, der blev indført i maj.

De begrænsede i stor stil for store chipselskabers handel med Huawei og ramte blandt andet TSM.

Det kan du læse mere om her: Huawei tvinges til at stoppe med at producere top-chip til smartphones: USA blokerer

Med de nye forbud øges forbuddet til at gælde stort set alle verdens chip-producenter, der alle på en eller anden måde anvender amerikansk teknologi et eller andet sted i produktionen.

Paul Triolo fra analysehuset Eurasia Group kalder det for et ‘dødbringende slag mod Kina vigtigste teknologi-selskab.’

Han skriver i et nyhedsbrev, at det nye forbud er det hidtil ‘mest alvorlige forsøg fra den amerikanske regering på at kvæle selskabets [Huaweis, red] mulighed for at anskaffe sig avancerede halvledere til alle forretnings-enheder.’

Eksempelvis er Huawei helt afhængig af udenlandsk teknologi i selskabets produktion af 5G-udstyr.

Men også den amerikanske tech-branche bliver ramt.
Til CNN siger direktør for den ameriaknske Semiconductor Industry Association John Neuffer, at forbuddet vil medføre ‘signifikante forandringer for den amerikanske halvleder-industri.’

Han siger, at den amerikanske chipbranches udvikling ikke mindst bygger indtægter skabt af salg til Kina.

De nye amerikanske restriktioner betyder blandt andet, at handel med hele 38 Huawei-relaterede chip-selskaber begrænses.

Du kan læse hele meddelelsen herom her.

Læs også:

USA indfører strammere forbud mod Huawei: Vil stoppe chip-samarbejde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere