(Foto: Dan Jensen)

Nyt omfattende USA-forbud kan blive ‘dødbringende slag’ mod Huawei

Det kan blive et ‘dødbringende slag’ mod kinesiske Huawei, at USA nu blokerer for selskabets adgang til vitale computer-chip.

Et ‘dødbringende slag.’ Sådan lyder vurderingen fra analytikere at konsekvensen af en række nye amerikanske forbud kan blive for Huawei.

USA indførte mandag en række nye sanktioner mod handel med Huawei, som i vid udstrækning blokerer for, at chip-selskaber, der sælger eller producerer chip udviklet med amerikansk software eller teknologi, må handle med Huawei.

Den eneste undtagelse er selskaber, der har fået en specifik tilladelse fra de amerikanske myndigheder.

De nye restriktioner kommer i forlængelse af de tidligere restriktioner, der blev indført i maj.

De begrænsede i stor stil for store chipselskabers handel med Huawei og ramte blandt andet TSM.

Det kan du læse mere om her: Huawei tvinges til at stoppe med at producere top-chip til smartphones: USA blokerer

Med de nye forbud øges forbuddet til at gælde stort set alle verdens chip-producenter, der alle på en eller anden måde anvender amerikansk teknologi et eller andet sted i produktionen.

Paul Triolo fra analysehuset Eurasia Group kalder det for et ‘dødbringende slag mod Kina vigtigste teknologi-selskab.’

Han skriver i et nyhedsbrev, at det nye forbud er det hidtil ‘mest alvorlige forsøg fra den amerikanske regering på at kvæle selskabets [Huaweis, red] mulighed for at anskaffe sig avancerede halvledere til alle forretnings-enheder.’

Eksempelvis er Huawei helt afhængig af udenlandsk teknologi i selskabets produktion af 5G-udstyr.

Men også den amerikanske tech-branche bliver ramt.
Til CNN siger direktør for den ameriaknske Semiconductor Industry Association John Neuffer, at forbuddet vil medføre ‘signifikante forandringer for den amerikanske halvleder-industri.’

Han siger, at den amerikanske chipbranches udvikling ikke mindst bygger indtægter skabt af salg til Kina.

De nye amerikanske restriktioner betyder blandt andet, at handel med hele 38 Huawei-relaterede chip-selskaber begrænses.

Du kan læse hele meddelelsen herom her.

Læs også:

USA indfører strammere forbud mod Huawei: Vil stoppe chip-samarbejdeBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.