Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nyt omfattende USA-forbud kan blive ‘dødbringende slag’ mod Huawei

Det kan blive et ‘dødbringende slag’ mod kinesiske Huawei, at USA nu blokerer for selskabets adgang til vitale computer-chip.

Et ‘dødbringende slag.’ Sådan lyder vurderingen fra analytikere at konsekvensen af en række nye amerikanske forbud kan blive for Huawei.

USA indførte mandag en række nye sanktioner mod handel med Huawei, som i vid udstrækning blokerer for, at chip-selskaber, der sælger eller producerer chip udviklet med amerikansk software eller teknologi, må handle med Huawei.

Den eneste undtagelse er selskaber, der har fået en specifik tilladelse fra de amerikanske myndigheder.

De nye restriktioner kommer i forlængelse af de tidligere restriktioner, der blev indført i maj.

De begrænsede i stor stil for store chipselskabers handel med Huawei og ramte blandt andet TSM.

Det kan du læse mere om her: Huawei tvinges til at stoppe med at producere top-chip til smartphones: USA blokerer

Med de nye forbud øges forbuddet til at gælde stort set alle verdens chip-producenter, der alle på en eller anden måde anvender amerikansk teknologi et eller andet sted i produktionen.

Paul Triolo fra analysehuset Eurasia Group kalder det for et ‘dødbringende slag mod Kina vigtigste teknologi-selskab.’

Han skriver i et nyhedsbrev, at det nye forbud er det hidtil ‘mest alvorlige forsøg fra den amerikanske regering på at kvæle selskabets [Huaweis, red] mulighed for at anskaffe sig avancerede halvledere til alle forretnings-enheder.’

Eksempelvis er Huawei helt afhængig af udenlandsk teknologi i selskabets produktion af 5G-udstyr.

Men også den amerikanske tech-branche bliver ramt.
Til CNN siger direktør for den ameriaknske Semiconductor Industry Association John Neuffer, at forbuddet vil medføre ‘signifikante forandringer for den amerikanske halvleder-industri.’

Han siger, at den amerikanske chipbranches udvikling ikke mindst bygger indtægter skabt af salg til Kina.

De nye amerikanske restriktioner betyder blandt andet, at handel med hele 38 Huawei-relaterede chip-selskaber begrænses.

Du kan læse hele meddelelsen herom her.

Læs også:

USA indfører strammere forbud mod Huawei: Vil stoppe chip-samarbejde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere