Artikel top billede

3 åbner for 5G i Danmark inden nytår - tester for tiden 20 master i Roskilde

Mobilselskabet vil inden nytår åbne for 5G i Danmark: Lige nu tester selskabet 5G i Roskilde og i København.

Mobilselskabet 3 er på trapperne til at åbne for 5G og planlægger at gå i luften med 5G i Danmark inden nytår.

Det kommer i første omgang til at ske på det, som 3 kalder for ‘udvalgte steder’ i landet. Lanceringen ventes at finde sted i slutningen af året.

Her vil man i første omgang kunne komme på 5G-nettet på 700- og 1.800 MHz-frekvenserne.

Selskabet meddeler, at det for tiden tester 5G på 1.800 MHz-frekvensbåndet på et lukket netværk på 20 mastepositioner i Roskilde.

Disse test skal kaste lys over, hvordan 5G-løsningerne rent teknisk skal sættes sammen, når 5G skal integreres i 3’s åbne netværk.

“Vi eksperimenterer både helt praktisk med at få plads til mere udstyr i vores master og test af 5G-devices, men ser også på hvordan vi kan få 4G og 5G til at spille sammen på vores frekvensbånd,” meddeler radionetværkschef Stefan Ring Støhrmann.

Han peger på, at 4G i den nærmeste fremtid fortsat vil være meget mere udbredt end 5G. Faktisk er der stigende behov for kapacitet på 4G-nettet, siger han.

“Derfor skal vi lave en fordeling på vores indkøbte frekvensbånd, som giver plads til 5G og samtidig giver gode oplevelser med 4G i de kommende år.”

Med kombinationen af 4G og 5G kan 3’s mobilkunder forvente hastigheder på omkring 300 Mbt/s, lover selskabet.

3 har dog samtidig kig på den kommende auktion over det meget kraftigere 3,5Ghz-frekvensbånd, som 3 for tiden tester i København.

På dette bånd kan man opnå hastigheder på til 1Gbit/s - mere 10 gange hurtigere end en almindelig 4G-forbindelse.

“Vi er meget spændte på den kommende auktion, hvor de mere kraftfulde 5G-frekvenser kommer i udbud. Man fristes til at kalde det for det første ’ægte 5G’,” lyder det fra 3.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere