Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Formuen svinder ind for dansk milliardærfamilie efter GlobalConnect-salg

Familien Zibrandtsen har tabt over 150 millioner kroner i løbet af de seneste to år, men familien løber ikke tør for penge lige foreløbig.

I 2016 solgte familien Zibrandtsen med GlobalConnect-stifter Niels Zibrandtsen i spidsen sin aktiemajoritet på 80 procent i GlobalConnect for 1,3 milliarder kroner, men nu begynder formuen så småt at svinde ind.

Siden salget af GlobalConnect til kapitalfonden EQT har familiens investeringer, som er placeret i investeringsselskabet Zibra Holding, ikke båret frugt endnu.

Zibra Holding har senest indkasseret et tab på 51 millioner kroner i 2019, fremgår det er Zibra Holdings seneste årsregnskab.

Året før var underskuddet på 105 millioner kroner, og dermed har familien tabt over 150 millioner kroner i de seneste to regnskabsår.

Alligevel erklærer ledelsen i Zibra Holdning, der er ejet af Niels Zibrandtsens kone og deres tre børn, sig tilfreds med året 2019.

"Ledelsen synes, at resultaterne er på linje med planen for 2019 og er tilfredse med fremskridtet og udviklingen af selskabet ifølge den langsigtede plan," står der i ledelsesberetningen.

Der er da heller ingen fare for, at investeringsselskabet løber tør for penge foreløbig.

Egenkapitalen er ved udgangen af 2019 på 655 millioner kroner.

Niels Zibrandtsen solgte i 2018 sin resterende aktieandel på 20 procent i GlobalConnect.

Det kan du læse mere om her: GlobalConnect-stifter står til at score stort millionbeløb på nyt salg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere