Artikel top billede

Forsvarets Efterretningstjeneste henter datachef fra Nordea: Skal opbygge helt ny AI-afdeling

Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, har hentet en ny datachef hos Nordea, der skal stå for at opbygge en ny enhed med fokus på teknologi, data og brug af kunstig intelligens.

Italienske Carmine Gioia, der kommer fra en stilling som chef for dataanalyse hos Nordea, skal fra 1. september stå i spidsen for opbygningen af en ny sektor i Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, med fokus på teknologi, data og kunstig intelligens.

Han indtræder samtidig i FE’s øverste ledelse med reference til chefen for FE, Lars Findsen, der netop er blevet hjemsendt.

"Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at hente en velanset kapacitet som Carmine til FE til at stå for opbygningen af en af grundstenene i tjenestens fremtidige virke, nemlig videreudviklingen af arbejdet med data, teknologi og ikke mindst AI," lyder det fra Lars Findsen i en meddelelse, der fortsætter:

"Det er afgørende for løsningen af FE’s opgaver, at vi hele tiden opdaterer og tilpasser fokus og samtidigt formår at rekruttere landets skarpeste hjerner."

Carmine Gioia har de seneste 15 år været tilknyttet Massachusetts Institute of Technology indenfor forskning og undervisning.

Målet med den nye enhed er at styrke implementeringen af teknologi, data og AI på strategisk niveau i FE samt at bringe FE fremad i arbejdet med at benytte AI i opgaveløsningen, lyder det.

Læs også: Ekspert i cyberkrig anbefaler flere muskler til Forsvaret: "Hvis du bliver beskudt, forsvarer du dig. Du ringer ikke først til Folketinget"