Artikel top billede

Kina indfører tiltag der kan forhindre køb af TikTok i USA

Kinas regering har med en række strammere eksportregler taget en række tiltag, der kan forhindre et salg af TikTok's amerikanske forretning.

Et salg af TikToks amerikanske forretning bliver måske forhindret af den kinesiske regering, der har indført en række strammere eksportregler.

De kan ende med at spænde ben for et salg til 30 milliarder dollar, hvor både Oracle og Microsoft, der har slået pjalterne sammen med supermarkedskæden Walmart, har budt sig til.

Det skriver Forbes.

Den kinesiske regering har mere specifikt tilføjet kunstig intelligens-teknologier herunder personaliseret indholdsanbefalinger, som TikTok bygger på, til en list over teknologier, som kræver tilladelse at eksportere.

Dermed ser den kinesiske regering ud til at true med at sætte en kæp i hjulet på den handel, som ifølge præsident Donald Trump skal ske, hvis TikTok ikke skal sortlistes i USA.

TikTok har 700 millioner aktive brugere på verdensplan heraf over 100 millioner amerikanske brugere.

Læs også: TikTok forbereder nedlukning i USA i hvis frasalg kikser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere