TikTok forbereder nedlukning i USA hvis frasalg kikser

TikTok gør klar til at lukke de amerikanske aktiviteter ned i fald, at det forestående salg af det kinesiske selskabs amerikanske forretning ikke går i gennem.

TikTok-ejeren ByteDance forbereder sig på, at alle det sociale medies operationer i USA ned, selvom selskabet arbejder på at sælge den amerikanske forretning.

Det indebærer blandt andet, at de amerikanske TikTok-ansatte vil modtage en form for kompensation, hvis nedlukningen bliver en realitet.

Derudover er de fleste åbne stillinger i USA blevet 'fastfrosset', så TikTok ikke anætter folk til de stillinger, mens usikkerheden står på.

Det skriver Reuters.

"Vi er overbeviste om, at vi vil nå en beslutning, der sikrer, at TikTok er her i det lange løb for de millioner af amerikanere, der benyt. Som ethvert ansvarligt firma ville gøre, udarbejder vi samtidig planer for at forsøge at sikre, at vores amerikanske medarbejdere fortsat får betaling uanset udfaldet," lyder det i en meddelelse fra TikTok.

Det understreges desuden, at nedlukningsplanerne er backup-planen, da TikTok klart foretrækker at frasælge den amerikanske forretning.

Læs også: TikTok: Vi har intet andet valg end at sagsøge den amerikanske regering

Her er sagen kort
Den amerikanske præsident har sat en deadline til 15. september for, hvornår TikToks amerikanske forretning skal være solgt, hvis det sociale medie ikke vil sortlistes i USA.

Derfor forventer TikTok, som har sat prisen for den amerikanske forretning til 30 milliarder dollar, allerede at indgå i eksklusive salgsforhandlinger med en potentiel køber i løbet af fredagen.

Her har både Oracle og Microsoft, der har slået pjalterne sammen med supermarkedskæden Walmart, budt sig til.

Det kan du læse mere om her: Walmart går sammen med Microsoft om TikTok-køb: Prisen er 30 milliarder dollar

Vild uge for TikTok
Det har i sandhed været en vild uge for kinesiske TikTok.

Mandag sagsøgte TikTok den amerikanske regering på grund af det ultimatum, præsident Donald Trump har stillet.

"Vi tager det ikke let at sagsøge regeringen. Men med den bekendtgørelse, der vil forbyde vores drift i USA, har vi intet andet valg," lød det i den forbindelse fra selskabet.

Og torsdag valgte TikToks topchef, Kevin Mayer, at sige op efter mindre end fire måneder i jobbet.

Fredag forventes selskabet som nævnt at indgå i eksklusive salgsamtaler med en af de potentielle købere.

Læs også: Tidligere Playboy-boss siger op som TikTok-topchef efter søgsmål mod USAPremium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.