Artikel top billede

TikTok forbereder nedlukning i USA hvis frasalg kikser

TikTok gør klar til at lukke de amerikanske aktiviteter ned i fald, at det forestående salg af det kinesiske selskabs amerikanske forretning ikke går i gennem.

TikTok-ejeren ByteDance forbereder sig på, at alle det sociale medies operationer i USA ned, selvom selskabet arbejder på at sælge den amerikanske forretning.

Det indebærer blandt andet, at de amerikanske TikTok-ansatte vil modtage en form for kompensation, hvis nedlukningen bliver en realitet.

Derudover er de fleste åbne stillinger i USA blevet 'fastfrosset', så TikTok ikke anætter folk til de stillinger, mens usikkerheden står på.

Det skriver Reuters.

"Vi er overbeviste om, at vi vil nå en beslutning, der sikrer, at TikTok er her i det lange løb for de millioner af amerikanere, der benyt. Som ethvert ansvarligt firma ville gøre, udarbejder vi samtidig planer for at forsøge at sikre, at vores amerikanske medarbejdere fortsat får betaling uanset udfaldet," lyder det i en meddelelse fra TikTok.

Det understreges desuden, at nedlukningsplanerne er backup-planen, da TikTok klart foretrækker at frasælge den amerikanske forretning.

Læs også: TikTok: Vi har intet andet valg end at sagsøge den amerikanske regering

Her er sagen kort

Den amerikanske præsident har sat en deadline til 15. september for, hvornår TikToks amerikanske forretning skal være solgt, hvis det sociale medie ikke vil sortlistes i USA.

Derfor forventer TikTok, som har sat prisen for den amerikanske forretning til 30 milliarder dollar, allerede at indgå i eksklusive salgsforhandlinger med en potentiel køber i løbet af fredagen.

Her har både Oracle og Microsoft, der har slået pjalterne sammen med supermarkedskæden Walmart, budt sig til.

Det kan du læse mere om her: Walmart går sammen med Microsoft om TikTok-køb: Prisen er 30 milliarder dollar

Vild uge for TikTok

Det har i sandhed været en vild uge for kinesiske TikTok.

Mandag sagsøgte TikTok den amerikanske regering på grund af det ultimatum, præsident Donald Trump har stillet.

"Vi tager det ikke let at sagsøge regeringen. Men med den bekendtgørelse, der vil forbyde vores drift i USA, har vi intet andet valg," lød det i den forbindelse fra selskabet.

Og torsdag valgte TikToks topchef, Kevin Mayer, at sige op efter mindre end fire måneder i jobbet.

Fredag forventes selskabet som nævnt at indgå i eksklusive salgsamtaler med en af de potentielle købere.

Læs også: Tidligere Playboy-boss siger op som TikTok-topchef efter søgsmål mod USA