Artikel top billede

Flertal i Folketinget vil bevare den lukningstruede bredbåndspulje

Et flertal af Folketingets partier vil beholde Bredbåndspuljen på 100 millioner kroner, som regeringen ellers vil lukke.

En række af Folketingets partier retter hård kritik mod regeringens planer om at lukke Bredbåndspuljen, og et flertal af Folketinget vil beholde puljen, skriver Altinget.

Bredbåndspuljen har siden 2016 pumpet flere hundrede millioner kroner ud til danske bredbåndsprojekter i ikke mindst tyndere befolkede områder, der ikke er videre attraktive for bredbåndsselskaberne.

Men i forslaget til næste års finanslov lægger regeringen op til at skrotte puljen.

Puljen blev i fjor forlænget i en aftale mellem Socialdemokraterne, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet. Også dengang ville regeringen indledningsvist afskaffe puljen, men ændrede mening, efter et flertal i Folkertinget krævede, at den fortsatte.

Det kan du læse mere om her: Regeringen fortsætter bredbåndspuljen: Afsætter 100 millioner i finansloven.

I 2019 blev der uddelt 107 millioner kroner til 115 bredbåndsprojekter i 36 kommuner, hvoraf langt størstedelen var kommuner vest for Storebælt.

Den gennemsnitlige pris per adresse landede i fjor på 29.000 kroner.

Du kan læse mere om sidste års projekter her: Vinderne fundet: Disse 115 bredbånds-projekter og otte udbydere skal deles om 107 millioner kroner fra Bredbåndspuljen 2019 - se listen her

Energistyrelsen har tidligere i en evaluering konkluderet, at der fortsat er brug for en statslig indsat, hvis der skal sikres dækning til yderområderne i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Energistyrelsen i ny redegørelse om den lukningstruede bredbåndspulje: "Der er behov for en statslig indsats for at sikre dækning"

Læs også:

Danske landdistrikter: Vi har brug for markant digital oprustning - klar med 12 konkrete forslag til erhvervsministeren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere