Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterede torsdag regeringens forslag til finansloven for 2021. Foto: Morten Fauerby.

Regeringen foreslår markante millionbesparelser på flere it-områder: Se dem her

Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring står over for millionbesparelser og nedgang i medarbejderstaben, hvis regeringens finanslovsforslag gennemføres. Finansminister Nicolai Wammen (S) ønsker desuden at skrotte bredbåndspuljen, men har allerede et flertal imod sig på det punkt. Bliv klogere på de digitale områder, som regeringen ønsker at beskære i de kommende år.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Bliv klogere på hvordan regeringen vil spare og skære ned på en række digitaliseringsområder
  • Se tallene for hvor meget Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skal spare frem mod 2024, hvis det står til regeringen
  • Få indblik i hvordan besparelserne vil påvirke antallet af medarbejdere i de forskellige organisationer
  • Indsigt i stridighederne om hvorvidt bredbåndspuljen skal bevares, beskæres, nedlægges eller forøges
  • Læs Digitaliseringsstyrelsens og Styrelsens for It og Lærings forklaring på den nedsatte bevilling
1.660
8:30 min
Regeringens erklærede mål om at spare tre milliarder kroner på den offentlige sektors konsulentbudgetter frem mod 2023 forventes at ramme flere danske it-virksomheder hårdt.

Men det er ikke kun de private virksomheder, der kan frygte at blive ramt hårdt på pengepungen, når det kommer til digitaliseringen af Danmark i de kommende år.

Regeringen lægger nemlig op til yderligere millionbesparelser på it og digitalisering på en række områder over de næste år.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.