Artikel top billede

Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterede torsdag regeringens forslag til finansloven for 2021. Foto: Morten Fauerby. (Foto: morten fauerby)

Regeringen foreslår markante millionbesparelser på flere it-områder: Se dem her

Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring står over for millionbesparelser og nedgang i medarbejderstaben, hvis regeringens finanslovsforslag gennemføres. Finansminister Nicolai Wammen (S) ønsker desuden at skrotte bredbåndspuljen, men har allerede et flertal imod sig på det punkt. Bliv klogere på de digitale områder, som regeringen ønsker at beskære i de kommende år.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Bliv klogere på hvordan regeringen vil spare og skære ned på en række digitaliseringsområder
  • Se tallene for hvor meget Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skal spare frem mod 2024, hvis det står til regeringen
  • Få indblik i hvordan besparelserne vil påvirke antallet af medarbejdere i de forskellige organisationer
  • Indsigt i stridighederne om hvorvidt bredbåndspuljen skal bevares, beskæres, nedlægges eller forøges
  • Læs Digitaliseringsstyrelsens og Styrelsens for It og Lærings forklaring på den nedsatte bevilling
1.660
8:30 min
Regeringens erklærede mål om at spare tre milliarder kroner på den offentlige sektors konsulentbudgetter frem mod 2023 forventes at ramme flere danske it-virksomheder hårdt.

Men det er ikke kun de private virksomheder, der kan frygte at blive ramt hårdt på pengepungen, når det kommer til digitaliseringen af Danmark i de kommende år.

Regeringen lægger nemlig op til yderligere millionbesparelser på it og digitalisering på en række områder over de næste år.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter