Artikel top billede

Morgen-briefing: SimCorp-direktør forlader selskabet efter 25 år / IT-Universitetet udnævner sin første æresdoktor / TDC gør klar til at åbne 5G i Holbæk

SimCorp-direktør forlader selskabet efter 25 år. IT-Universitetet udnævner sin første æresdoktor. TDC gør klar til at åbne 5G i Holbæk. It-folk i Energinets bestyrelse. Amazons kommende drone-service får vigtig tilladelse..

Velkommen til onsdagens morgen-briefing, der i dag er sammensat af din morgenvært, Dan Jensen.

SimCorp-direktør forlader selskabet efter 25 år

SimCorp-profilen Mogens Helmuth Pedersen siger efter 25 år farvel til SimCorp, hvor han gennem årene har haft en lang række top-stillinger som vice president med ansvar for forskellige vigtige områder - , senest som chef for SimCorps Cloud Center of Exellence.

Den erfarne SimCorp-mand stopper i SimCorp til fordel for en stilling i Brøndby-selskabet Basware, hvor han nu tiltræder som CTO.

“Jeg er utroligt stolt af vores resultater [i Simcorp, red], men jeg har også tillid til, at SimCorp nu er klar til at fortsætte sin blomstrende udvikling uden mig,” meddeler Mogens Helmuth Pedersen.

IT-Universitetet udnævner sin første æresdoktor

IT-Universitetet i København har udnævnt professor Bent Flyvbjerg som sin første æresdoktor.

Universitetet kalder Bent Flyvbjerg, der er akademisk leder for Oxford Universitets forskning og uddannelser i Major Programme Management, for ‘en forsker i verdensklasse’ og ‘den mest citerede forsker i verden i ledelse af store projekter.’

“Jeg håber, at Flyvbjergs accept af ITU’s første æresdoktorat vil åbne muligheder for dialog med ham om forskningen i IT-projekter i Danmark,” lyder det fra Jens Schmidt, leder af Forskningscenter for Offentlig IT ved ITU, i forbindelse med udnævnelsen.

Selv meddeler Flyvbjerg, at han er ‘dybt beæret’ over udnævnelsen.

“It-projekter fylder mere og mere globalt, og derfor også i min forskning ved Oxford. I den sammenhæng er det interessant og fremsynet, at ITU har etableret et forskningscenter, der har fokus på offentlige it-projekter,” meddeler han.

TDC gør klar til at åbne 5G i Holbæk

TDC gør klar til at åbne 5G i Holbæk Kommune og varsler, at der kan finde mindre driftsforstyrrelser sted, mens arbejdet står på.

“For at styrke den digitale infrastruktur i hele Danmark og åbne mobilnetværket med 5G, går TDC NET nu i gang med at forbedre den mobile infrastruktur i Holbæk Kommune sammen med Ericsson,” meddeler selskabet.

TDC vil i samme ombæring opgradere sit 2G-, 3G- og 4G-netværk i området.

TDC planlægger at åbne 5G i udvalgte dele af landet om en uges tid.

It-folk i Energinets bestyrelse

Klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) er klar med en bestyrelse til Energinet, som kommer til at bestå af en række it-profiler.

Ny formand bliver tidligere S-formand Mogens Lykketoft, mens direktør i Dansk IT, Rikke Hvilshøj, indtræder i bestyrelsen.

Her finder vi også Microsoft-direktør Nana Bule samt tidligere CEO for IBM Danmark, Lars Erik Clausen, samt Søren Sørensen, der er professor i business og technology på Aarhus Universitet.

Hertil kommer en række øvrige nuværende og tidligere topchefer og andre.

Amazons kommende drone-service får vigtig tilladelse

De amerikanske myndigheder giver grønt lys til, at Amazon kan begynde at teste sin kommende drone-tjeneste i USA.

Tilladelsen kommer fra US Federal Aviation Administration, og med den i hånden har Amazon lov til at begynde at teste drone-flyvninger uden at skulle have visuel kontakt med dronen.

Tidligere har både Alphabets rivaliserende Wing-tjeneste samt det amerikanske logistik-selskab UPS fået en tilsvarende tilladelse (den hedder FAA Part 135 certifikation).

Det er Amazons sigte med drone-tjenesten at kunne levere varer købt på Amazon.com inden for en halv time efter købet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere