Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: SimCorp-direktør forlader selskabet efter 25 år / IT-Universitetet udnævner sin første æresdoktor / TDC gør klar til at åbne 5G i Holbæk

SimCorp-direktør forlader selskabet efter 25 år. IT-Universitetet udnævner sin første æresdoktor. TDC gør klar til at åbne 5G i Holbæk. It-folk i Energinets bestyrelse. Amazons kommende drone-service får vigtig tilladelse..

Velkommen til onsdagens morgen-briefing, der i dag er sammensat af din morgenvært, Dan Jensen.

SimCorp-direktør forlader selskabet efter 25 år

SimCorp-profilen Mogens Helmuth Pedersen siger efter 25 år farvel til SimCorp, hvor han gennem årene har haft en lang række top-stillinger som vice president med ansvar for forskellige vigtige områder - , senest som chef for SimCorps Cloud Center of Exellence.

Den erfarne SimCorp-mand stopper i SimCorp til fordel for en stilling i Brøndby-selskabet Basware, hvor han nu tiltræder som CTO.

“Jeg er utroligt stolt af vores resultater [i Simcorp, red], men jeg har også tillid til, at SimCorp nu er klar til at fortsætte sin blomstrende udvikling uden mig,” meddeler Mogens Helmuth Pedersen.

IT-Universitetet udnævner sin første æresdoktor

IT-Universitetet i København har udnævnt professor Bent Flyvbjerg som sin første æresdoktor.

Universitetet kalder Bent Flyvbjerg, der er akademisk leder for Oxford Universitets forskning og uddannelser i Major Programme Management, for ‘en forsker i verdensklasse’ og ‘den mest citerede forsker i verden i ledelse af store projekter.’

“Jeg håber, at Flyvbjergs accept af ITU’s første æresdoktorat vil åbne muligheder for dialog med ham om forskningen i IT-projekter i Danmark,” lyder det fra Jens Schmidt, leder af Forskningscenter for Offentlig IT ved ITU, i forbindelse med udnævnelsen.

Selv meddeler Flyvbjerg, at han er ‘dybt beæret’ over udnævnelsen.

“It-projekter fylder mere og mere globalt, og derfor også i min forskning ved Oxford. I den sammenhæng er det interessant og fremsynet, at ITU har etableret et forskningscenter, der har fokus på offentlige it-projekter,” meddeler han.

TDC gør klar til at åbne 5G i Holbæk

TDC gør klar til at åbne 5G i Holbæk Kommune og varsler, at der kan finde mindre driftsforstyrrelser sted, mens arbejdet står på.

“For at styrke den digitale infrastruktur i hele Danmark og åbne mobilnetværket med 5G, går TDC NET nu i gang med at forbedre den mobile infrastruktur i Holbæk Kommune sammen med Ericsson,” meddeler selskabet.

TDC vil i samme ombæring opgradere sit 2G-, 3G- og 4G-netværk i området.

TDC planlægger at åbne 5G i udvalgte dele af landet om en uges tid.

It-folk i Energinets bestyrelse

Klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) er klar med en bestyrelse til Energinet, som kommer til at bestå af en række it-profiler.

Ny formand bliver tidligere S-formand Mogens Lykketoft, mens direktør i Dansk IT, Rikke Hvilshøj, indtræder i bestyrelsen.

Her finder vi også Microsoft-direktør Nana Bule samt tidligere CEO for IBM Danmark, Lars Erik Clausen, samt Søren Sørensen, der er professor i business og technology på Aarhus Universitet.

Hertil kommer en række øvrige nuværende og tidligere topchefer og andre.

Amazons kommende drone-service får vigtig tilladelse

De amerikanske myndigheder giver grønt lys til, at Amazon kan begynde at teste sin kommende drone-tjeneste i USA.

Tilladelsen kommer fra US Federal Aviation Administration, og med den i hånden har Amazon lov til at begynde at teste drone-flyvninger uden at skulle have visuel kontakt med dronen.

Tidligere har både Alphabets rivaliserende Wing-tjeneste samt det amerikanske logistik-selskab UPS fået en tilsvarende tilladelse (den hedder FAA Part 135 certifikation).

Det er Amazons sigte med drone-tjenesten at kunne levere varer købt på Amazon.com inden for en halv time efter købet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere