Artikel top billede

Telenor og Telia åbner for 5G i Danmark om fire uger

Teleselskaberne Telenor og Telia begynder udrulningen af 5G i slutningen af måneden. Se her hvilke byer, der først kan se frem til lynhurtige mobilforbindelser.

Om fire uger begynder norske Telenor og svenske Telia udrulningen af 5G i Danmark.

I slutningen af september i uge 40 åbner selskaberne for de eksisterende 5G-master i København og Aalborg.

Herefter følger en række eksisterende mastepositioner i København, der som de første bliver opgraderet med 5G-teknologien.

Teleselskaberne vil indledningsvist etablere og udbygge 5G-netværk i Danmarks fire største byer.

Læs også: Apple liner op til stort 5G-fremstød: 75 millioner iPhone-enheder er på vej

Telenor og Telia fusionerede i 2012 deres mobilnetværk i det fællesejede selskab TT-Netværket, der har 4.300 antennepositioner i Danmark.

Introduktionen af 5G skal sikre, at selskabernes fælles mobilnetværk følger med kundernes og markedets efterspørgsel.

"Vi vil introducere et landsdækkende 5G-netværk, der følger med kundernes og markedets efterspørgsel. Det vil sige en intelligent udrulning, hvor kunderne får det optimale ud af både det kommende 5G-netværk og vores eksisterende, landsdækkende 4G-netværk. Vores fokus er at sikre, at vi kan tilbyde vores privat- og erhvervskunder den bedste dækning samt introducere innovative digitale løsninger, der udnytter teknologierne og kapaciteten i vores netværk," lyder det fra Thomas Kjærsgaard, direktør hos Telia Danmark, i en meddelelse.

Selskabernes 5G-master benytter punkttilladelser på 3.5 GHz-frekvensbåndet indtil, at frekvensbåndet bliver tilgængeligt til kommercielt brug.

Telenor og Telia har testet 5G på testfrekvenser siden juni 2019 og har i dag 5G-master placeret i henholdsvis København og Aalborg, der åbnes for kunderne fra uge 40.

TDC har som det første teleselskab i Danmark åbnet for 5G.

Det skete torsdag 3. september 2020.

Læs mere om det her: TDC tyvstarter: Nu er 5G-signalet tændt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere