Conferize er lukningstruet: Skal rejse op mod 30 millioner kroner for at overleve

Covid-19 har slået hårdt ned på event-industrien og især børsnoterede Conferize, der skal bruge op mod 30 millioner kroner for ikke at dreje nøgle om.

Med ét blev alle fysiske arrangementer af den ene og anden art aflyst som følge af Covid-19-pandemien.

Det har ramt it-selskabet Conferize hårdt, der leverer it-løsninger til håndtering af events og konferencer.

Situationen er nu så alvorlig, at den børsnoterede virksomhed skal bruge mellem 20 millioner og 30 millioner kroner for at overleve.

Pengene skal senest rejses i foråret 2021 og investeres i et sats på en ny version af Conferizes platform, der kombinerer virtuelle og fysiske events.

Det skriver Finans.

Selskabets netop offentliggjorte halvårsrapport viser en omsætning, der er faldet til 26.000 kroner. Det er et dyk på omtrent 37 procent i forhold til samme resultat sidst år, der lød på 42.000 kroner.

Samtidig ender selskabet med et underskud efter skat på 3,8 millioner kroner.

Læs mere om det her: Conferize hårdt ramt af corona: Nyt millionunderskud og omsætning i frit fald

Corona har smadret markedet
Der er allerede investeret over 80 millioner kroner i Conferize blandt andet gennem to aktieudbud på First North.

De økonomiske forventninger til 2021 er efter coronakrisens indtog også afblæst, og nu skal der ske drastiske ting, hvis selskabet ikke skal lukke ned.

"Hvis vi ikke kan det, må vi have en plan B. Så må vi lukke eller sælge firmaet fra. Det er realiteterne. Corona har smadret det marked, vi var på. Til gengæld er der opstået en ny mulighed, fordi markedet for virtuelle events er eksploderet, og vi har været i stand til at udbygge vores platform til også at håndtere det. Vi var i forvejen i gang med en turn-around. Nu har vi lavet turn-around nummer to," lyder det fra Steen Tromholt, direktør hos Conferize, til Finans.

Den nye version af platformen er allerede gået i luften i august, og Steen Tromholt, fortæller, at der er positive tegn, men at der mangler flere penge.

Læs også: Nyt kæmpeunderskud til børsnoterede Conferize efter fejlslagen strategi: Skrotter 75 procent af udført udviklingsarbejde

Lars Kolind skal beslutte om han vil kaste flere penge i selskabet
For en start forventer selskabet af søge en mindre mellemfinansiering, hvorefter det er planen at få skaffet de op mod 30 millioner kroner via en offentlig aktieemission.

Hovedinvestor Lars Kolind har allerede investeret omkring 20 millioner kroner i fortagendet. Han fortæller, at han vil afvente udviklingen, før han vil beslutte, om han vil kaste mere af sin formue ind i Conferize.

Aktiekursen for Conferize er i dag på 82 øre og markedsværdien på 32 millioner kroner.

Læs også: Storinvestor i Conferize Lars Kolind er ‘ekstremt utilfreds’ - nedskriver fejlslagen software-udvikling med 21 millioner kronerPremium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.