Conferize er lukningstruet: Skal rejse op mod 30 millioner kroner for at overleve

Covid-19 har slået hårdt ned på event-industrien og især børsnoterede Conferize, der skal bruge op mod 30 millioner kroner for ikke at dreje nøgle om.

Med ét blev alle fysiske arrangementer af den ene og anden art aflyst som følge af Covid-19-pandemien.

Det har ramt it-selskabet Conferize hårdt, der leverer it-løsninger til håndtering af events og konferencer.

Situationen er nu så alvorlig, at den børsnoterede virksomhed skal bruge mellem 20 millioner og 30 millioner kroner for at overleve.

Pengene skal senest rejses i foråret 2021 og investeres i et sats på en ny version af Conferizes platform, der kombinerer virtuelle og fysiske events.

Det skriver Finans.

Selskabets netop offentliggjorte halvårsrapport viser en omsætning, der er faldet til 26.000 kroner. Det er et dyk på omtrent 37 procent i forhold til samme resultat sidst år, der lød på 42.000 kroner.

Samtidig ender selskabet med et underskud efter skat på 3,8 millioner kroner.

Læs mere om det her: Conferize hårdt ramt af corona: Nyt millionunderskud og omsætning i frit fald

Corona har smadret markedet
Der er allerede investeret over 80 millioner kroner i Conferize blandt andet gennem to aktieudbud på First North.

De økonomiske forventninger til 2021 er efter coronakrisens indtog også afblæst, og nu skal der ske drastiske ting, hvis selskabet ikke skal lukke ned.

"Hvis vi ikke kan det, må vi have en plan B. Så må vi lukke eller sælge firmaet fra. Det er realiteterne. Corona har smadret det marked, vi var på. Til gengæld er der opstået en ny mulighed, fordi markedet for virtuelle events er eksploderet, og vi har været i stand til at udbygge vores platform til også at håndtere det. Vi var i forvejen i gang med en turn-around. Nu har vi lavet turn-around nummer to," lyder det fra Steen Tromholt, direktør hos Conferize, til Finans.

Den nye version af platformen er allerede gået i luften i august, og Steen Tromholt, fortæller, at der er positive tegn, men at der mangler flere penge.

Læs også: Nyt kæmpeunderskud til børsnoterede Conferize efter fejlslagen strategi: Skrotter 75 procent af udført udviklingsarbejde

Lars Kolind skal beslutte om han vil kaste flere penge i selskabet
For en start forventer selskabet af søge en mindre mellemfinansiering, hvorefter det er planen at få skaffet de op mod 30 millioner kroner via en offentlig aktieemission.

Hovedinvestor Lars Kolind har allerede investeret omkring 20 millioner kroner i fortagendet. Han fortæller, at han vil afvente udviklingen, før han vil beslutte, om han vil kaste mere af sin formue ind i Conferize.

Aktiekursen for Conferize er i dag på 82 øre og markedsværdien på 32 millioner kroner.

Læs også: Storinvestor i Conferize Lars Kolind er ‘ekstremt utilfreds’ - nedskriver fejlslagen software-udvikling med 21 millioner kronerPremium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.