Artikel top billede

Lenovo vil halvere sin CO2-udledning over de kommende 10 år

Kinesiske Lenovo sænkede CO2-udledningen "markant" sidste år, og der er selskabet nu klar med det nye klimamål, der går på en 50 procents reduktion yderligere inden 2030.

Lenovo er klar med en række nye klimamål.

Computer-giganten fra Kina forpligter sig på, at inden 2030 vil selskabet reducere CO2-udledningen med 50 procent.

Det drejer sig om Lenovos scope 1- og 2-emissioner, der er udledning relateret til driften - energi til elektricitet, varme, damp og køling.

Derudover vil selskaber reducere sine scope 3-emissioner gennem hele værdikæden med 25 procent.

Læs også: Dansk Erhverv foreslår kæmpe investering i klimavenlig digitalisering: Nu skal det være attraktivt at sælge overskudsvarme

"Vi er utroligt stolte af de fremskridt, vi indtil nu har gjort med at reducere vores miljøpåvirkning gennem en målrettet indsats og investeringer på tværs af vores forretningsområder," siger Lenovos administrerende direktør, Yang Yuanqing, ifølge en meddelelse.

”Vi og andre lignende globale virksomheder bliver nødt til at handle hurtigt, for verden har brug for en seriøs miljøindsats. Derfor går vi længere end nogensinde før for at sætte ambitiøse fremtidige mål, så vi kan skabe en bedre fremtid, hvor smartere teknologi fortsat er med til at styrke alle mennesker i alle dele af verden.”

Overstiger eget mål

De nye målsætninger er sat, efter Lenovo i sidste regnskabsår reducerede sine scope 1- og 2-CO2-emmisioner med hele 92 procent, hvilket overstiger den målsætning, der blev sat i 2010 om en 40 procents reduktion, skriver selskabet.

læs også: Lenovos omsætning bremser op - men selskabet tjener masser af penge

Reduktionerne er opnået gennem en række energieffektivitetsprojekter og installationer til vedvarende energi i USA og Kina samt støtte til flere vedvarende energiprojekter gennem klimakompenserende vareindkøb.

De nye klimamål er desuden godknedt af Science Based Targets initiative (SBTi). Samtidig bygger de på at brgrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader "over førindustrielle niveauer," fremgår det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere