Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple afholder digitalt event til september / Huawei hamstrer it-udstyr inden sanktioner / Amazon opretter 7.000 nye jobs i Europa

Apple afholder digitalt event til September. Huawei hamstrer it-udstyr inden sanktioner. Amazon opretter 7.000 nye jobs i Europa. Tech-aktier tager markant dyk efter store stigninger.

Velkommen til endnu en morgen-briefing her fra Computerworld, hvor vi begynder dagen med en kort overflyvning over dagens it-nyheder.

Så læn dig tilbage nyd kaffen eller hvad du har i koppen her til morgen og læs med her.

Apple afholder digitalt event til september

15. september afholder Apple et digitalt event, hvor selskabet forventes at præsentere nyt Apple Watch og iPad.

Selskabets annoncering af nye iPhones finder typisk også sted i september, men det forlyder, at Apple vil udskyde en præsentation af en ny iPhone, skriver CNBC.

Det er småt med detaljer om eventet ud over, at det foregår 15. september og er 100 procent digitalt for at overholde af corona-restriktioner.

Coronapandemien fik selskabet til helt at afholde sig fra at holde et forårsevent, mens årets store WWDC-udviklermesse blev afholdt i et helt nyt virtuelt format.

Huawei hamstrer it-udstyr inden sanktioner

Den amerikanske regering er på vej med flere sanktioner mod den kinesiske telekommunikationsgigant Huawei, og det har fået selskabet til at hamstre.

Flere af Huaweis leverandører, som selskabet nu hamstrer ved ligger i Taiwan, og det har fået Taiwans eksport til at eksplodere.

Det skriver Berlingske.

I alt steget eksporten med 8,3 procent sammenlignet med sidste år, vurderer Taiwans finansministerium.

Sanktionerne mod Huawei skyldes ifølge USA, at man mistænker selskabet for at misbruge sit udstyr til at spionere på brugerne for den kinesiske regering.

Amazon opretter 7.000 nye jobs i Europa

E-handelsgiganten Amazon har så meget vind i sejlene i Storbritannien, at man nu opretter 7.000 faste stillinger.

En stor del af de tusindvis af stillinger er manuelt pakningsarbejde for at håndtere de mange bestillinger fra selskabets lager, men der er også flere it-jobs i blandt oplyser Amazon, skriver Ritzau.

”Det er ikke kun gode nyheder for jobsøgende, men det er også en klar tillidserklæring til den britiske økonomi, som vi er ved at genoprette efter pandemien. Regeringen er dybt engageret i at støtte detailhandlere af alle størrelser, og vi fortsætter med at arbejde tæt med industrien, mens vi får økonomien på rette vej igen,” siger Alok Sharma.

Handel på nettet er også steget voldsomt i Danmark under coronakrisen, der har givet mange flere ordrer til danske webbutikker, der som bekendt endnu ikke har fået direkte konkurrence fra Amazon endnu.

Tech-aktier tager markant dyk efter store stigninger

Mens coronakrisen har matret mange virksomheder verden over, så har det set omvendt positivt ud for de store tech-virksomheder.

Apple, Amazon og Googles moderselskab Alphabet er i løbet af ugens første to dage faldet med mellem 6 og 8 procent på det amerikanske aktiemarked, skriver Finans i dagens digitale avis.

Værst er det dog gået ud over Tesla. Den kendte el-bilsaktie er faldet hele 15 procent på få timer.

De store aktiefald betyder også, at it-rigmændende Elon Musk , Mark Zuckerberg, Bill Gates og Jef Bezos til sammen har tabt mere end 25 milliarder dollar. Det svarer til omkring 157 milliarder kroner.