Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Medie: Danske politikere er havnet i kinesisk efterretningsdatabase

Ifølge Politiken optræder en række højtstående danskere i en kinesiske efterretningsdatabase, hvor også familiemedlemmer er kortlagt. I alt er der tale om oplysninger på mindst 770 danskere.

Oplysninger om mindst 770 danskere - heriblandt politikere, ministre, embedsmænd og diplomater - er havnet i en kinesisk efterretningsdatabase.

Det skriver Politiken.

Det er det kinesiske it-selskab Shenzhen Zhenhua Data Technology, der har indsamlet oplysningerne, hvor et datalæk fra 10 procent af databasen viser, at selskabet har samlet oplysninger på mere end 2,4 millioner borgere fra flere lande. Det fulde datalæk fylder omkring en terabyte.

Shenzhen Zhenhua Data Technology leverer efterretninger til den kinesiske hær.

Politiken har efter det store datalæk fået adgang til listen over de mange danskere, som potentielt kan være langt flere end 770.

Af listen fremgår det ifølge Politiken, at det er oplysninger om højtstående danskere og i nogle tilfælde også deres familier.

Læs også: Oracle skal overtage del af TikTok - kinesiske TikTok-ejere siger nej til kæmpetilbud fra Microsoft

Oplysningerne ser ifølge Politiken primært ud til at være hentet fra tilgængelige kilder som Facebook og Linkedin, og det har ikke været muligt at afgøre, om der også skulle være tale om mere kompromitterende informationer.

Eftersom at også familiemedlemmer er blevet kortlagt, vurderer en forsker, at formålet kan være spionage eller afpresning.

En anden forsker henviser til, at der givetvis findes mange af sådanne efterretningsregistre baseret på informationer fra sociale medier.

"De fleste ville synes, det var ubehageligt og grænseoverskridende at optræde på sådan en liste, og det er på en måde bekymrende, for det siger noget om, hvordan verden er i dag, og hvor meget information, man kan hente fra sociale medier, og hvor problematisk det kan være," lyder det fra siger Flemming Splidsboel fra Dansk Institut for Internationale Studier.

Læs også: USA vil betale 10 milliarder kroner for at fjerne kinesisk teleudstyr




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere