Sådan turboimplementerede GateHouse helt nyt ERP-system på blot 26 dage: "Systemet skulle kunne favne det hele og integrere forretningerne med hinanden"

På 26 dage midt i coronakrisen og hen over påsken implementerede den danske softwarevirksomhed GateHouse en ERP-løsning fra IFS som erstatning for et bare to år gammel NAV-løsning. Her er historien om, hvordan det lykkedes.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Læs historien om, hvordan GateHouse implementerede IFS på 26 dage
  • Derfor ville CFO'en have udskiftet Microsoft Dynamics Navision
  • Hvordan coronakrisen pludselig gav en gylden mulighed for ERP-projektet
  • En række råd til at køre et ERP-projekt hurtigt igennem fra CFO hos GateHouse
  • Hvilke gevinster GateHouse har høstet som følge af IFS-implementeringen
1.565
8 min
Et ERP-projekt på 26 dage hos den nordjyske softwarevirksomhed GateHouse er beviset på, at de ofte langslidende og bekostelige it-projekter faktisk godt kan eksekveres inden for en overskuelig tidshorisont.

Men skal man gøre det på under en måned, er det hård arbejde.

Det fortæller GateHouses CFO Kenney Vesteraa Christiansen, der har stået i spidsen for den 26-dages ERP-implementering, hvor GateHouse sløjfede et kun to år gammelt Microsoft Dynamics NAV-system og erstattede den med en svensk ERP-løsning fra IFS.

"Der går 26 dage fra start til at vi er live i alle selskaberne, og det er endda med påske oven i," siger Kenney Vesteraa Christiansen, inden han puster ud og tilføjer:

"Men det var hårdt arbejde, og jeg tog næsten syv kilo på. Det gjorde jeg også ved min sidste ERP-implementering. Det er fra klokken 07 om morgenen til 22-23 om aftenen. Hver dag hele måneden kun med lørdagen fri."

Du kan læse mere om Kenny Vesteraa Christiansens sukker-forbrug i løbet af projektet her: "Det er ikke sundt at implementere ERP. I mit seneste ERP-projekt brugte jeg næsten 15.000 kroner på slik og kage og tog syv kilo på"

Her er historien om, hvordan projektet blev til og turboimplementeret på 26 dage.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 249kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 1.995 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Test: OnePlus leverer igen sikkert håndværk i spritny toptelefon: En hurtig mobil til en skarp pris

0 Premium-indhold

Hackerne bag Telenor-angreb kan være fyldt med varm luft: ”Det virker meget usandsynligt, at statssponsorerede grupper vil udføre denne type angreb”

0 Premium-indhold

Så mange millioner betaler Knowit for Creuna: Dansk Creuna-boss bliver chef for ny Knowit-organisation med 100 ansatte

0 Premium-indhold

Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"

0 Premium-indhold

Så galt står det til med it-sikkerheden i Danmark: Hver tredje store virksomhed har oplevet it-sikkerhedsbrud i 2019


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.