Artikel top billede

Forsvarsministeriet ramt af databrud: Sikkerhedshul har blotlagt sundhedsdata om 46.000 sessionssøgende

Næsten 46.000 danske soldateraspiranter har fået blotlagt sundhedsoplysninger på grund af en sikkerhedsfejl hos en it-leverandør.

Et sikkerhedshul betyder, at 45.952 helbredsskemaer fra unge soldater-aspiranter, der har været til session, har været blotlagt via en it-leverandørs webserver.

Det oplyser Forsvarsministeriets Personalestyrelse i en orientering på sin hjemmeside.

Som en konsekvens af databruddet har Forsvarsministeriets Personalestyrrelse anmeldt sagen til Datatilsynet samt via e-Boks sendt breve ud til de knap 46.000 sessionssøgende, hvor der orienteres om databruddet.

Styrelsen oplyser samtidig, at det er ikke indikationer på, at de blotlagte data har været misbrugt.

”Der er tale om en meget beklagelig fejl, som vi opdagede ved en sikkerhedskontrol, da vi skulle flytte data til et nyt datacenter. Det har krævet særlig viden at opnå adgang til helbredsskemaerne, og vi har ingen indikationer på, at misbrug har fundet sted, men da vi heller ikke kan udelukke det, har vi valgt at orientere de berørte sessionssøgende om databruddet via e-Boks”, siger direktør for Personalestyrelsen, Laila Reenberg.

Får hjælp af Center for Cybersikkerhed

Forsvarsministeriet Personalestyrelse oplyser ikke, hvilken it-leverandør det drejer sig om, men styrelsen slår fast, at den er i dialog med leverandøren for at sikre, at lignende fejl ikke sker i fremtiden.

Samtidig oplyser styrelsen også, at Center for Cybersikkerhed er involveret i arbejdet med at forbygge lignende situation samt undersøgelsen af om sikkerhedshullet er blevet udnyttet.

Læs også: Socialdemokratiets cyberordfører afviser opsplitning af Center for Cybersikkerhed: "Det ligger rigtig fint, hvor det gør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere