Morgen-briefing: Danske pensionskasser er vilde med tech-aktier / Tidligere Stark-CIO forlader selskabet / Facebook fjerner netværk af falske kinesiske profiler

Danske pensionskasser er vilde med tech-aktier. Tidligere Stark-CIO forlader selskabet. Facebook fjerner netværk af falske kinesiske profiler. 40 procent arbejdede hjemme under nedlukning. Hackere har lækket data på 1.000 hviderussiske betjente

Godmorgen og velkommen til onsdagens udgave af Computerworlds morgen-briefing.

Her kommer en række friske it-nyheder serveret som sidevogn til morgenkaffen. Bag tasterne sidder Rasmus Ferdinand Ginman, der ønsker dig en fortrinlig morgen.

Rigtig god læselyst.

Danske pensionskasser er vilde med tech-aktier
De danske pensionskasser investerer for enorme milliardbeløb, og en god del af dem havner amerikanske tech-aktier.

Det viser en ny gennemgang af ti danske pensionskassers beholdninglister.

Her er Microsoft-aktien særdeles populær, da den findes hos ni ud af 10 pensionsselskaber.

Det skriver Børsen.

Derudover frekventerer selskaber som Alphabet, Apple og Amazon også pensionskassernes aktiebeholdninger ofte.

“Tallene viser med tydelighed, at pensionskasserne er meget eksponeret over for de amerikanske tech-giganter. Der er også nogle stærke valueaktier blandt pensionskassernes favoritter, men overvægten øger risikoeksponeringen, når markederne igen vender,” siger Caspar Rose, professor ved CBS, til Børsen.

Tidligere Stark-CIO forlader selskabet
Claus Paulsen forlader byggekoncernen Stark efter syv år.

Det meddeler han på sin LinkedIn-profil.

Han havde været CIO hos Stark gennem seks år, indtil sidste år hvor Pernille Geneser overtog stillingen.

Det kan du læse mere om her: Pernille Geneser lander nyt CIO-job: Bliver hentet af Stark Group

Dernæst rykkede Claus Paulsen over i en anden stilling i koncernen som Senior Consultant med ansvar for Starks carve-out projekt i Tyskland.

Han oplyser ikke i opslaget, hvad næste skridt i hans karriere byder på.

Facebook fjerner netværk af falske kinesiske profiler
Facebook har fjernet et netværk af falske, kinesiske profiler, der blandt andet har forsøgt at påvirke udfaldet af det nærtstående præsidentvalg i USA.

Det oplyser Facebook tirsdag aften.

Det drejer sig om 155 profiler på Facebook samt seks konti på Instagram, som Facebook ejer.

Flere af profilerne har postet opslag, der enten har været for eller imod præsident Donald Trump og præsidentkandidat Joe Biden.

Desuden forsøgte en række af de nu slettede profiler at påvirke politik i Asien.

Facebook skriver, at profilerne strider mod selskabets regelsæt, fordi brugerne forsøger at skjule deres identitet samt formål ved at poste indhold på vegne af en udenlandsk eller statslig enhed.

Det sociale medie noterer samtidig, at der ikke er fundet bevis på, at disse konti leder tilbage til det kinesiske kommunistparti.

40 procent arbejdede hjemme under nedlukning
40 procent af danskerne arbejdede helt eller delvist hjemme under nedlukningen i foråret.

Det skriver Ritzau på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er en stigning fra de 28 procent, der arbejdede hjemmefra i 2019.

Men der var stor forskel på hjemmearbejde brancherne imellem.

Gruppen, hvor flest arbejdede hjemme, er inden for information og kommunikation. Den kategori dækker blandt andet over it-konsulenter samt medieansatte.

Hackere har lækket data på 1.000 hviderussiske betjente
Anonyme hackere har lækket persondata på 1.000 hviderussiske politibetjente.

Aktionen sker som gengæld efter, at politiet i Hviderusland anholdte en række demonstranter i weekenden, der gik på gaden i protest mod veteran-præsidenten Alexander Lukashenko.

Det skriver The Guardian.

"Som arrestationerne fortsætter, vil vi fortsætte med at lække data i stor skala," lyder meldingen fra de anonyme hackere ifølge mediet.

Den hviderussiske regering har bebudet, at de vil finde og straffe de ansvarlige for datalækkene.
Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.