David Helgason, medstifter af Unity.

Danskstiftede Unity vil ind på disse nye markeder efter kæmpe børsnotering: "Mulighederne er enorme"

Sidste uge bragede Unity ind på den amerikanske børs med stor succes. Nu bliver næste skridt for selskabet, der står bag populær software til spilindustrien, at bevæge sig ind i nye brancher.

Danskstiftede Unity strøg ind på børsen i New York sidste uge med stor succes.

Selskabet er nu mere end 100 milliarder dollar værd, hvilket frigiver kapital til næste kapitel af Unitys udvikling, skriver Finans.

"Mulighederne er enorme, fordi vi kan investere i flere ting samtidig og måske tre-firedoble produktporteføljen. På den måde kan vi forløse teknologiens potentiale. Eksempelvis kan vi i højere grad henvende os til medie-, bil-, arkitekt- og byggebranchen og på sigt også
musikmarkedet," siger Anders Peter Kierbye Johansen til Finans.

Unitys teknologi var oprindeligt tiltænkt spiludviklere, men det viser sig, at selskabets programmeringsmotor kan anvendes af en række forskellige brancher til forskellige formål, tilføjes det.

Selskabet sidder i dag på mere end halvdelen af det globale marked for spilmotorer.

Kæmpe børs-succes
Unity fik en solid start på tilværelsen som børsnoteret selskab fredag 18. september.

Da klokken lød, og aktien åbnede for første gang, lå kursen på 75 dollar per aktie, hvilket endte med at være 44 procent højere end den pris, der var fastsat inden noteringen på 52 dollar.

Læs mere her: Danske Unity bragede ind på børsen i New York med kæmpestigning

Denne stigning endte med at sende selskabets markedsværdi gevaldigt i vejret. Af prospektet lød tallet på 89 milliarder dollar, men markedsværdien endte på 125 milliarder dollar.

Forud for børsnoteringen hævede Unity aktieprisen løbende, da efterspørgslen var enorm.

Unity-medstifterne David Helgason og Joachim Ante er efter børsnoteringen gode for henholdsvis 4,5 og 9 milliarder kroner. Derudover kan flere menige medarbejdere også indløse en stor gevinst.

Selskabet blev etableret i København i 2004 under navnet Over the Edge Entertainment og ændrede i 2009 navn til Unity, da det modtog 5,5 millioner dollar i kapitaltilskud fra Sequoia Capital og samme forbindelse flyttede til USA.

Læs også: Landede kæmpe-underskud før børsnotering: Danske Unity tabte 640 millioner kroner i 2019 - har tabt milliarder af kroner på få årPremium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.