Europol anholder 179 it-kriminelle i kæmpeaktion: Beslaglægger mere end 40 millioner kroner

Europol har anholdt 179 cyberkriminelle for salg af stoffer og våben på The Dark Web.

179 it-kriminelle er blevet anholdt af Europol i en kæmpe politiauktion med navnet DisrupTor.

Sammen med de mange anholdelser har myndighederne beslaglagt 500 kg. ulovlige stoffer og 64 håndvåben, der tilsyneladende skulle sælges på det mørke internet - The Dark Web.

Det skriver BBC.

Den omfattende auktion har fået Europol til at erklære, at anholdelserne sætter en stopper for "guldalderen" for undergrundsmarkedspladser.

119 af de anholdte er amerikanske statsborgere, mens to kommer fra Canada, 42 fra Tyskland, otte fra Holland, fire fra Storbritannien, tre fra Østrig, og en enkelt af de anholdte kommer fra Sverige.

Mange af de her 'mørke sider' på internettet kræver særlige værktøjer som eksempelvis en Tor brwoser for at få adgang til.

Men Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan flere af de her kriminelle sider også kan findes gennem en helt almindelig Google-søgning.

Læs mere her: Så let er det at få adgang til stjålne kreditkort, DDoS-angreb og malware: “Du behøver ikke nogen software eller en tor-browser”

"Det skjulte internet er ikke længere skjult"
Udover de genstande, der skulle sælges online har Europol også beslaglagt omkring 40 millioner kroner i kontanter og digitale valuta.

"Myndighederne er mest effektive, når de arbejder sammen, og dagens nyhed sender et stærkt signal til kriminelle, der sælger eller køber ulovlige varer på 'the dark web.' Det skjulte internet er ikke længere skjult, og dine annonyme aktiviteter er ikke anonyme," lyder det fra Europols chef for Cyberkriminalitet, Edvardas Sileris, til BBC.

Sidste år anholdte Rigspolitiet herhjemme seks danskere for at bestille et DDoS-angreb.

Læs mere her: Seks danskere sigtet for at bestille DDoS-angreb: Risikerer op til to års fængselPremium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.