Artikel top billede

Europol anholder 179 it-kriminelle i kæmpeaktion: Beslaglægger mere end 40 millioner kroner

Europol har anholdt 179 cyberkriminelle for salg af stoffer og våben på The Dark Web.

179 it-kriminelle er blevet anholdt af Europol i en kæmpe politiauktion med navnet DisrupTor.

Sammen med de mange anholdelser har myndighederne beslaglagt 500 kg. ulovlige stoffer og 64 håndvåben, der tilsyneladende skulle sælges på det mørke internet - The Dark Web.

Det skriver BBC.

Den omfattende auktion har fået Europol til at erklære, at anholdelserne sætter en stopper for "guldalderen" for undergrundsmarkedspladser.

119 af de anholdte er amerikanske statsborgere, mens to kommer fra Canada, 42 fra Tyskland, otte fra Holland, fire fra Storbritannien, tre fra Østrig, og en enkelt af de anholdte kommer fra Sverige.

Mange af de her 'mørke sider' på internettet kræver særlige værktøjer som eksempelvis en Tor brwoser for at få adgang til.

Men Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan flere af de her kriminelle sider også kan findes gennem en helt almindelig Google-søgning.

Læs mere her: Så let er det at få adgang til stjålne kreditkort, DDoS-angreb og malware: “Du behøver ikke nogen software eller en tor-browser”

"Det skjulte internet er ikke længere skjult"

Udover de genstande, der skulle sælges online har Europol også beslaglagt omkring 40 millioner kroner i kontanter og digitale valuta.

"Myndighederne er mest effektive, når de arbejder sammen, og dagens nyhed sender et stærkt signal til kriminelle, der sælger eller køber ulovlige varer på 'the dark web.' Det skjulte internet er ikke længere skjult, og dine annonyme aktiviteter er ikke anonyme," lyder det fra Europols chef for Cyberkriminalitet, Edvardas Sileris, til BBC.

Sidste år anholdte Rigspolitiet herhjemme seks danskere for at bestille et DDoS-angreb.

Læs mere her: Seks danskere sigtet for at bestille DDoS-angreb: Risikerer op til to års fængsel