Artikel top billede

Hackergruppe påstår at stå bag angreb på dansk optiker-kæde

Den danske kæde Profil Optiks hjemmeside har været nede i flere dage. Hackergruppen Revil/Sodinokibi påstår at stå bag, men selskabet selv vil ikke kommentere sagen.

Det er ikke muligt at tilgå Profil Optiks hjemmeside. I stedet bliver brugerne mødt med en besked om, at det skyldes driftsforstyrrelser.

Men hackergruppen Revil/Sodinokibi påstår at stå bag et ransomware-angreb på den danske optiker-kæde og dens moderselskab Synsam Group.

Det skriver DR.

"Hele jeres netværk er låst, inklusiv backups," skriver gruppen på dens blog 'Happy Blog.'

Synsam Group ønsker ikke at kommentere nedbruddet over for DR. Selskabets kommunikationschef, Jenny Fridh, begrunder det med, at man ikke kommenterer på spekulationer.

Ransomware-angreb er dog i kraftig stigning efter igennem længere tid at være faldet en smule.

Men på det seneste er antallet af ransomware-angreb altså taget til igen. Ifølge Center for Cybersikkerhed er risikoen for ransomware-angreb mod danske virksomheder også steget.

Senest har vi herhjemme set transport- og logistikselskabet Blue Water Shipping blive ramt af et ransomware-angreb.

Læs mere her:

Her er de største cybertrusler mod Danmark lige nu

Her blev Blue Water Shipping ramt af hackerangreb: Microsofts Active Directory stod for skud - op mod 3.500 kunder og ansatte berørt

Kvinde død efter ransomware-angreb: Er første dødsfald på grund af ransomware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere