Artikel top billede

Hackergruppe påstår at stå bag angreb på dansk optiker-kæde

Den danske kæde Profil Optiks hjemmeside har været nede i flere dage. Hackergruppen Revil/Sodinokibi påstår at stå bag, men selskabet selv vil ikke kommentere sagen.

Det er ikke muligt at tilgå Profil Optiks hjemmeside. I stedet bliver brugerne mødt med en besked om, at det skyldes driftsforstyrrelser.

Men hackergruppen Revil/Sodinokibi påstår at stå bag et ransomware-angreb på den danske optiker-kæde og dens moderselskab Synsam Group.

Det skriver DR.

"Hele jeres netværk er låst, inklusiv backups," skriver gruppen på dens blog 'Happy Blog.'

Synsam Group ønsker ikke at kommentere nedbruddet over for DR. Selskabets kommunikationschef, Jenny Fridh, begrunder det med, at man ikke kommenterer på spekulationer.

Ransomware-angreb er dog i kraftig stigning efter igennem længere tid at være faldet en smule.

Men på det seneste er antallet af ransomware-angreb altså taget til igen. Ifølge Center for Cybersikkerhed er risikoen for ransomware-angreb mod danske virksomheder også steget.

Senest har vi herhjemme set transport- og logistikselskabet Blue Water Shipping blive ramt af et ransomware-angreb.

Læs mere her:

Her er de største cybertrusler mod Danmark lige nu

Her blev Blue Water Shipping ramt af hackerangreb: Microsofts Active Directory stod for skud - op mod 3.500 kunder og ansatte berørt

Kvinde død efter ransomware-angreb: Er første dødsfald på grund af ransomware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere