Artikel top billede

Facebook afviser rygter: Har ingen planer om at forlade EU

Rygter har floreret om, at verdens største sociale medie kan være på vej ud af EU. Nu kommer Facebook på banen og understreger, at der er ingen planer om at forlade regionen.

Kan et forbud fra EU mod deling af brugernes data mellem den europæiske region og USA få Facebook til at forlade EU?

Det spekulerede medier verden over i onsdag.

Men det er bestemt ikke tilfældet.

Det skriver Ritzau Finans.

"Vi har absolut ingen lyst til, intet ønske om, ingen planer om at trække os ud af Europa. Vi er glade for, at så mange mennesker finder vores tjenester nyttige. Og altafgørende er det, at vi er meget stolte over, at vi spiller en sådan nøglerolle, som hjælper små og mellemstore virksomheder gennem denne vanskelige tid," skriver Nick Clegg, global direktør for public affairs i Facebook, i en mail til Ritzau Finans.

Datadelings-forbuddet blev indført i juli, da EU-domstolen vurderede, at Facebooks sikkerhedsforanstaltninger ikke var tilstrækkelige til at forhindre amerikanske efterretningstjeneter i at gennemse EU-borgeres data.

Onsdag kunne det amerikanske medie Vice skrive, på baggrund af irske retsdokumenter, at Facebook overvejede at stoppe med at operere i EU, hvis ikke lovgiverne gav efter.

Læs mere her: Facebook desperat efter kontroversiel afgørelse: Kan få store konsekvenser for europæiske brugere

I en skriftlig erklæring lød det fra Yvonne Cunnane, der er databeskyttelses-chef for Facebook i Irland, at det kan få store konsekvenser for Facebooks muligheder for at drive sine tjenester i Europa, hvis den irske beslutning ikke bliver omstødt.

“Det er uklart hvordan Facebook under disse uomstændigheder vil kunne fortsætte med at drive Facebook og Instagrams tjeneste i EU,” lyder det i erklæringen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere