Artikel top billede

Facebook afviser rygter: Har ingen planer om at forlade EU

Rygter har floreret om, at verdens største sociale medie kan være på vej ud af EU. Nu kommer Facebook på banen og understreger, at der er ingen planer om at forlade regionen.

Kan et forbud fra EU mod deling af brugernes data mellem den europæiske region og USA få Facebook til at forlade EU?

Det spekulerede medier verden over i onsdag.

Men det er bestemt ikke tilfældet.

Det skriver Ritzau Finans.

"Vi har absolut ingen lyst til, intet ønske om, ingen planer om at trække os ud af Europa. Vi er glade for, at så mange mennesker finder vores tjenester nyttige. Og altafgørende er det, at vi er meget stolte over, at vi spiller en sådan nøglerolle, som hjælper små og mellemstore virksomheder gennem denne vanskelige tid," skriver Nick Clegg, global direktør for public affairs i Facebook, i en mail til Ritzau Finans.

Datadelings-forbuddet blev indført i juli, da EU-domstolen vurderede, at Facebooks sikkerhedsforanstaltninger ikke var tilstrækkelige til at forhindre amerikanske efterretningstjeneter i at gennemse EU-borgeres data.

Onsdag kunne det amerikanske medie Vice skrive, på baggrund af irske retsdokumenter, at Facebook overvejede at stoppe med at operere i EU, hvis ikke lovgiverne gav efter.

Læs mere her: Facebook desperat efter kontroversiel afgørelse: Kan få store konsekvenser for europæiske brugere

I en skriftlig erklæring lød det fra Yvonne Cunnane, der er databeskyttelses-chef for Facebook i Irland, at det kan få store konsekvenser for Facebooks muligheder for at drive sine tjenester i Europa, hvis den irske beslutning ikke bliver omstødt.

“Det er uklart hvordan Facebook under disse uomstændigheder vil kunne fortsætte med at drive Facebook og Instagrams tjeneste i EU,” lyder det i erklæringen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere