Artikel top billede

Serie: Norge okkupert – Fritt Norge!

Hvad sker der, hvis grøn regering i Norge vælger at lukke for olie- og gashanerne og gå all-in på klimavenlig kernekraft? Og hvad nu, hvis et energisultent EU beder russerne sikre den norske olieproduktion? Det er emnet for serien Okkupert, der har bestsellerforfatteren Jo Nesbø inde over.

I serien Okkupert håber Norge at kunne vise verden en ny vej efter en orkan, der koster 800 nordmænd livet og som tilskrives klimaforandringer. Hvilket skaber stor modstand mod fossil energiproduktion i landet.

En grøn regering vælges, og statsministeren kan kort efter præsentere det første thorium-baserede atomkraftværk.

Det kan levere uanede mængder billig og sikker energi til store dele af Europa. Alt er fryd og gammen, Norge lukker olieboringerne og tror, at resten af verden vil følge det gode eksempel.

Problemet er blot, at thorium-anlægget kun leverer elektrisk energi. EU er derimod slidt af en energikrise efter USA har lavet rod i Mellemøsten og i øvrigt har forladt NATO-samarbejdet.

EU har derfor stærkt brug for norsk olie og gas. Løsningen er at bede Rusland om at sørge for, at der kommer gang i Nordsøens oliefelter igen. Det løber imidlertid helt af sporet, da russerne besætter vor stolte nabo i nord.

Serien følger en journalist, en efterretningsagent, den norske regering samt de russiske diplomater og oligarker, der står på spring for at mæske sig i norsk olie.

Allerede i løbet af de første afsnit dannes en modstandsbevægelse – ”Fritt Norge” – som må kæmpe mod både russiske sikkerhedsstyrker og det officielle Norge.

Okkupert er den største satsning i norsk filmhistorie med et budget på 90 mio. norske kroner.

Serien er skab af bestsellerforfatteren Jo Nesbø, der blandt andet er kendt for bøgerne om den svært drikfældige politiefterforsker Harry Hole.

Okkupert kan i Danmark ses på Viaplay, men serien er også tilgængelig på Netflix i en række lande. Der ligger i øjeblikket tre sæsoner.

Titel: Okkupert. Kan streames på Viaplay.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere