Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Serie: Norge okkupert – Fritt Norge!

Hvad sker der, hvis grøn regering i Norge vælger at lukke for olie- og gashanerne og gå all-in på klimavenlig kernekraft? Og hvad nu, hvis et energisultent EU beder russerne sikre den norske olieproduktion? Det er emnet for serien Okkupert, der har bestsellerforfatteren Jo Nesbø inde over.

I serien Okkupert håber Norge at kunne vise verden en ny vej efter en orkan, der koster 800 nordmænd livet og som tilskrives klimaforandringer. Hvilket skaber stor modstand mod fossil energiproduktion i landet.

En grøn regering vælges, og statsministeren kan kort efter præsentere det første thorium-baserede atomkraftværk.

Det kan levere uanede mængder billig og sikker energi til store dele af Europa. Alt er fryd og gammen, Norge lukker olieboringerne og tror, at resten af verden vil følge det gode eksempel.

Problemet er blot, at thorium-anlægget kun leverer elektrisk energi. EU er derimod slidt af en energikrise efter USA har lavet rod i Mellemøsten og i øvrigt har forladt NATO-samarbejdet.

EU har derfor stærkt brug for norsk olie og gas. Løsningen er at bede Rusland om at sørge for, at der kommer gang i Nordsøens oliefelter igen. Det løber imidlertid helt af sporet, da russerne besætter vor stolte nabo i nord.

Serien følger en journalist, en efterretningsagent, den norske regering samt de russiske diplomater og oligarker, der står på spring for at mæske sig i norsk olie.

Allerede i løbet af de første afsnit dannes en modstandsbevægelse – ”Fritt Norge” – som må kæmpe mod både russiske sikkerhedsstyrker og det officielle Norge.

Okkupert er den største satsning i norsk filmhistorie med et budget på 90 mio. norske kroner.

Serien er skab af bestsellerforfatteren Jo Nesbø, der blandt andet er kendt for bøgerne om den svært drikfældige politiefterforsker Harry Hole.

Okkupert kan i Danmark ses på Viaplay, men serien er også tilgængelig på Netflix i en række lande. Der ligger i øjeblikket tre sæsoner.

Titel: Okkupert. Kan streames på Viaplay.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere