Artikel top billede

Serie: Norge okkupert – Fritt Norge!

Hvad sker der, hvis grøn regering i Norge vælger at lukke for olie- og gashanerne og gå all-in på klimavenlig kernekraft? Og hvad nu, hvis et energisultent EU beder russerne sikre den norske olieproduktion? Det er emnet for serien Okkupert, der har bestsellerforfatteren Jo Nesbø inde over.

I serien Okkupert håber Norge at kunne vise verden en ny vej efter en orkan, der koster 800 nordmænd livet og som tilskrives klimaforandringer. Hvilket skaber stor modstand mod fossil energiproduktion i landet.

En grøn regering vælges, og statsministeren kan kort efter præsentere det første thorium-baserede atomkraftværk.

Det kan levere uanede mængder billig og sikker energi til store dele af Europa. Alt er fryd og gammen, Norge lukker olieboringerne og tror, at resten af verden vil følge det gode eksempel.

Problemet er blot, at thorium-anlægget kun leverer elektrisk energi. EU er derimod slidt af en energikrise efter USA har lavet rod i Mellemøsten og i øvrigt har forladt NATO-samarbejdet.

EU har derfor stærkt brug for norsk olie og gas. Løsningen er at bede Rusland om at sørge for, at der kommer gang i Nordsøens oliefelter igen. Det løber imidlertid helt af sporet, da russerne besætter vor stolte nabo i nord.

Serien følger en journalist, en efterretningsagent, den norske regering samt de russiske diplomater og oligarker, der står på spring for at mæske sig i norsk olie.

Allerede i løbet af de første afsnit dannes en modstandsbevægelse – ”Fritt Norge” – som må kæmpe mod både russiske sikkerhedsstyrker og det officielle Norge.

Okkupert er den største satsning i norsk filmhistorie med et budget på 90 mio. norske kroner.

Serien er skab af bestsellerforfatteren Jo Nesbø, der blandt andet er kendt for bøgerne om den svært drikfældige politiefterforsker Harry Hole.

Okkupert kan i Danmark ses på Viaplay, men serien er også tilgængelig på Netflix i en række lande. Der ligger i øjeblikket tre sæsoner.

Titel: Okkupert. Kan streames på Viaplay.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere