Serie: Norge okkupert – Fritt Norge!

Hvad sker der, hvis grøn regering i Norge vælger at lukke for olie- og gashanerne og gå all-in på klimavenlig kernekraft? Og hvad nu, hvis et energisultent EU beder russerne sikre den norske olieproduktion? Det er emnet for serien Okkupert, der har bestsellerforfatteren Jo Nesbø inde over.

I serien Okkupert håber Norge at kunne vise verden en ny vej efter en orkan, der koster 800 nordmænd livet og som tilskrives klimaforandringer. Hvilket skaber stor modstand mod fossil energiproduktion i landet.

En grøn regering vælges, og statsministeren kan kort efter præsentere det første thorium-baserede atomkraftværk.

Det kan levere uanede mængder billig og sikker energi til store dele af Europa. Alt er fryd og gammen, Norge lukker olieboringerne og tror, at resten af verden vil følge det gode eksempel.

Problemet er blot, at thorium-anlægget kun leverer elektrisk energi. EU er derimod slidt af en energikrise efter USA har lavet rod i Mellemøsten og i øvrigt har forladt NATO-samarbejdet.

EU har derfor stærkt brug for norsk olie og gas. Løsningen er at bede Rusland om at sørge for, at der kommer gang i Nordsøens oliefelter igen. Det løber imidlertid helt af sporet, da russerne besætter vor stolte nabo i nord.

Serien følger en journalist, en efterretningsagent, den norske regering samt de russiske diplomater og oligarker, der står på spring for at mæske sig i norsk olie.

Allerede i løbet af de første afsnit dannes en modstandsbevægelse – ”Fritt Norge” – som må kæmpe mod både russiske sikkerhedsstyrker og det officielle Norge.

Okkupert er den største satsning i norsk filmhistorie med et budget på 90 mio. norske kroner.

Serien er skab af bestsellerforfatteren Jo Nesbø, der blandt andet er kendt for bøgerne om den svært drikfældige politiefterforsker Harry Hole.

Okkupert kan i Danmark ses på Viaplay, men serien er også tilgængelig på Netflix i en række lande. Der ligger i øjeblikket tre sæsoner.

Titel: Okkupert. Kan streames på Viaplay.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.