Artikel top billede

Bog: Kinesisk kultursammenstød og censur for milliarder

I Feeding the Dragon: Inside the Trillion Dollar Dilemma Facing Hollywood, the NBA, & American Business fortæller Hollywoodproducer om de stadig mere heftige kultursammenstød mellem øst og vest.

De seneste årtier har Hollywood lagt sig i selen for at blive gode venner med Riget i Midten. For man skulle da være et skarn, hvis man ikke gjorde sine hoser grønne hos 1,4 milliarder potentielle kinesiske biografgængere.

Det er blandt årsagerne til, at filmselskaberne hænger kedsommelige moralske forbehold i garderoben og renser produktionerne for emner såsom Tibet, Falun Gong og spekulationer om, hvor fornøjede visse etniske mindretal mon er for at sidde indespærret i lejre.

Men det er ikke gjort med dét.

For selv med de mest servile hensigter kan Hollywood komme galt afsted. Det er Disneys storslåede genindspilning af sagnhistorien om den kinesiske krigerheltinde Mulan et godt eksempel på.

Den floppede nærmest på det kinesiske marked, som den ellers var skræddersyet til.

Først kom hovedrolleindehaveren for skade at sige noget uheldigt om Hong Kong. Dernæst var der angiveligt så mange unøjagtigheder i den overvejende vestlige produktion, at det kinesiske publikum gik hovedrystende ud af biografen.

Det er bare ikke spor nemt, hvilket også er emnet for bogen i Feeding the Dragon: Inside the Trillion Dollar Dilemma Facing Hollywood, the NBA, & American Business.

Den udkom i juli i år, er skrevet af Hollywoodproduceren Chris Fenton og handler på det overordnede plan om konflikterne mellem amerikansk tankegang og kinesisk soft power.

På det mere specifikke plan er rammefortællingen den historie, der udspillede sig bag kulisserne i forbindelse med et noget kompliceret forløb omkring produktion af Iron Man 3, som foregik i tæt samarbejde med kinesiske partnere. Hvilket Fenton har indsigt i fra første parket.

Bogen får særligt ros for at give et førstehåndsindblik i de mange sammenstød mellem producenter og kommunistiske censorer, som efterhånanden har tiltaget sig en ganske omfattende magt.

Titel: Feeding the Dragon: Inside the Trillion Dollar Dilemma Facing Hollywood, the NBA, & American Business. Forfatter: Chris Fenton.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere