Artikel top billede

Google strammer gebyr-grebet: App-udviklere får et år til at rette ind og betale

Google sætter en nedtælling i gang. App-udviklere til Android har et år til at indordne sig Googles nye retningslinjer, som forhindrer undvigelse af gebyr på 30 procent.

Den amerikanske software-gigant bag klodens mest populære app-butik, Play Store, vil stramme grebet omkring app-udviklere, der forsøger at undgå de 30 procents gebyr, som Google kræver for at benytte sin platform.

Det understreger virksomheden denne uge, hvor som på sin blog melder ud, at Android-udviklere der benytter sig af Google Play Store skal benytte sig af selskabets system til in-app betalinger.

Indskærpelsen vil betyde, at udviklere fra 30 september 2021 vil være tvunget til at benytte Googles betalingsplatform, som tager 30 procent af omsætningen i gebyr, skriver finansmediet CNBC.

Trækket gør, at Google nu matcher Apples retningslinjer, som igennem de seneste måneder bliver kritiseret fra flere førende app-udviklere.

Ifølge Google vil tiltaget kun ramme et lille mindretal af app-udbydere da omkring 97 procent af alle app-udbydere i forvejen benytter sig af selskabets betalingsplatform. Førende app-tjenester som Spotify og Netflix vil dog blive ramt af indskærpelsen, da de henviser til en egen betalingsside, for at foretage betalinger med kreditkort.

Læs også: Magtfulde app-selskaber indgår ny alliance: Vil presse Apple og Google til ændringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere