Artikel top billede

Google strammer gebyr-grebet: App-udviklere får et år til at rette ind og betale

Google sætter en nedtælling i gang. App-udviklere til Android har et år til at indordne sig Googles nye retningslinjer, som forhindrer undvigelse af gebyr på 30 procent.

Den amerikanske software-gigant bag klodens mest populære app-butik, Play Store, vil stramme grebet omkring app-udviklere, der forsøger at undgå de 30 procents gebyr, som Google kræver for at benytte sin platform.

Det understreger virksomheden denne uge, hvor som på sin blog melder ud, at Android-udviklere der benytter sig af Google Play Store skal benytte sig af selskabets system til in-app betalinger.

Indskærpelsen vil betyde, at udviklere fra 30 september 2021 vil være tvunget til at benytte Googles betalingsplatform, som tager 30 procent af omsætningen i gebyr, skriver finansmediet CNBC.

Trækket gør, at Google nu matcher Apples retningslinjer, som igennem de seneste måneder bliver kritiseret fra flere førende app-udviklere.

Ifølge Google vil tiltaget kun ramme et lille mindretal af app-udbydere da omkring 97 procent af alle app-udbydere i forvejen benytter sig af selskabets betalingsplatform. Førende app-tjenester som Spotify og Netflix vil dog blive ramt af indskærpelsen, da de henviser til en egen betalingsside, for at foretage betalinger med kreditkort.

Læs også: Magtfulde app-selskaber indgår ny alliance: Vil presse Apple og Google til ændringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere