Kinesisk it-gigant trækker sig ud af fondsbørsen i USA: Afnoteres for 17 milliarder kroner

Efter 20 år som børsnoteret dropper den kinesiek it-gigant Sina Nasdaq-børsen i New York. Selskabet overtages nu af topchef Charles Chao.

Den kinesiske it-kæmpe Sina - - der blandt andet ejer den store SoMe-platform Weibo, som minder om Twitter - trækker sig ud af Nasdaq-børsen i New York, som selskabet nu afnoteres helt fra.

Sina blev noteret på Nasdaq-børsen i 2000.

Selskabet overtages nu af topchef og bestyrelsesformand Charles Chao i en manøvre, der prisfastsætter Sina til 2,6 milliarder dollar - omkring 17 milliarder kroner.

Afnoteringen af den kinesiske kæmpe kommer i en tid, hvor der er kraftigt stigende fokus fra amerikansk side på kinesiske tech-selskaber.

Alene i den seneste tid har store kinesiske selskaber som Huawei, SMIC, TikTok og WeChat været i det amerikanske søgelys.

USA har desuden åbent erklæret, at kinesiske selskaber skal fjernes fra amerikanske infrastruktur via en række tiltag.

Det kan du læse mere om her:

Også en række andre kinesiske selskaber har i den seneste tid flyttet sig nærmere mod de kinesiske børser, hvor de er tættere på både investorer og brugere samt længere væk fra den amerikanske opmærksomhed.
Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.