Artikel top billede

Efter storm på borger.dk: Nu har 356.500 danskere hævet deres feriepenge

Hundredtusindevis af danskere har i dag stået i digital kø for at hæve deres indefrosne feriepenge, det oplyser ATP.

Der har dagen i gennem været kø for at komme ind på borger.dk. Det skyldes, at danskerne fra tirsdag morgen har haft mulighed for at hæve deres indefrosne feriemidler.

Nu oplyser ATP i en pressemeddelelse, at 92.000 danskere allerede efter to timer havde valgt at få deres feriemidler udbetalt, og klokken 15.30 var det tal steget til 365.500.

ATP vurderer, at det svarer til at 7,1 milliarder kroner ud af de i alt indefrosne 60 milliarder kroner nu står til at blive udbetalt.

Anne Kristine Axelsson, der er koncerndirektør for ATP, oplyser, at der i gennemsnit har været to timers ventetid i løbet af dagen, og den langeventetid har ifølge hende været forventeligt.

”Man kan dog med fordel vente til ydertimerne med at logge sig på – eller vente et par dage med at søge”, siger Anne Kristine Axelsson.

Læs også: ATP gør klar til udbetale feriepenge til tre millioner danskere: Timelang kø på borger.dk

Blev udviklet på tre måneder

It-systemet der står for udbetalingen af feriepengene er blevet udviklet på blot tre måneder, og det har kostet 10 millioner kroner i udviklingsomkostningerne.

Det har Jesper Juel-Helwig, underdirektør i ATP, tidligere på dagen, oplyst til Computerworld.

"Vi synes, at det er gået godt, at er vi er fuld drift på alle cylindre 29. september. Vi klapper medarbejderne på skuldrene i øjeblikket, for mange har arbejdet nat og weekender for at nå det her. De har ikke haft sommerferie endnu," sagde Jesper Juel-Helwig til Computerworld.

Læs også:
ATP har bygget it-system til udbetaling af feriepenge på tre måneder: "Mange har arbejdet nat og weekender for at nå det"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere