Artikel top billede

Efter storm på borger.dk: Nu har 356.500 danskere hævet deres feriepenge

Hundredtusindevis af danskere har i dag stået i digital kø for at hæve deres indefrosne feriepenge, det oplyser ATP.

Der har dagen i gennem været kø for at komme ind på borger.dk. Det skyldes, at danskerne fra tirsdag morgen har haft mulighed for at hæve deres indefrosne feriemidler.

Nu oplyser ATP i en pressemeddelelse, at 92.000 danskere allerede efter to timer havde valgt at få deres feriemidler udbetalt, og klokken 15.30 var det tal steget til 365.500.

ATP vurderer, at det svarer til at 7,1 milliarder kroner ud af de i alt indefrosne 60 milliarder kroner nu står til at blive udbetalt.

Anne Kristine Axelsson, der er koncerndirektør for ATP, oplyser, at der i gennemsnit har været to timers ventetid i løbet af dagen, og den langeventetid har ifølge hende været forventeligt.

”Man kan dog med fordel vente til ydertimerne med at logge sig på – eller vente et par dage med at søge”, siger Anne Kristine Axelsson.

Læs også: ATP gør klar til udbetale feriepenge til tre millioner danskere: Timelang kø på borger.dk

Blev udviklet på tre måneder

It-systemet der står for udbetalingen af feriepengene er blevet udviklet på blot tre måneder, og det har kostet 10 millioner kroner i udviklingsomkostningerne.

Det har Jesper Juel-Helwig, underdirektør i ATP, tidligere på dagen, oplyst til Computerworld.

"Vi synes, at det er gået godt, at er vi er fuld drift på alle cylindre 29. september. Vi klapper medarbejderne på skuldrene i øjeblikket, for mange har arbejdet nat og weekender for at nå det her. De har ikke haft sommerferie endnu," sagde Jesper Juel-Helwig til Computerworld.

Læs også:
ATP har bygget it-system til udbetaling af feriepenge på tre måneder: "Mange har arbejdet nat og weekender for at nå det"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere