Artikel top billede

Efter storm på borger.dk: Nu har 356.500 danskere hævet deres feriepenge

Hundredtusindevis af danskere har i dag stået i digital kø for at hæve deres indefrosne feriepenge, det oplyser ATP.

Der har dagen i gennem været kø for at komme ind på borger.dk. Det skyldes, at danskerne fra tirsdag morgen har haft mulighed for at hæve deres indefrosne feriemidler.

Nu oplyser ATP i en pressemeddelelse, at 92.000 danskere allerede efter to timer havde valgt at få deres feriemidler udbetalt, og klokken 15.30 var det tal steget til 365.500.

ATP vurderer, at det svarer til at 7,1 milliarder kroner ud af de i alt indefrosne 60 milliarder kroner nu står til at blive udbetalt.

Anne Kristine Axelsson, der er koncerndirektør for ATP, oplyser, at der i gennemsnit har været to timers ventetid i løbet af dagen, og den langeventetid har ifølge hende været forventeligt.

”Man kan dog med fordel vente til ydertimerne med at logge sig på – eller vente et par dage med at søge”, siger Anne Kristine Axelsson.

Læs også: ATP gør klar til udbetale feriepenge til tre millioner danskere: Timelang kø på borger.dk

Blev udviklet på tre måneder

It-systemet der står for udbetalingen af feriepengene er blevet udviklet på blot tre måneder, og det har kostet 10 millioner kroner i udviklingsomkostningerne.

Det har Jesper Juel-Helwig, underdirektør i ATP, tidligere på dagen, oplyst til Computerworld.

"Vi synes, at det er gået godt, at er vi er fuld drift på alle cylindre 29. september. Vi klapper medarbejderne på skuldrene i øjeblikket, for mange har arbejdet nat og weekender for at nå det her. De har ikke haft sommerferie endnu," sagde Jesper Juel-Helwig til Computerworld.

Læs også:
ATP har bygget it-system til udbetaling af feriepenge på tre måneder: "Mange har arbejdet nat og weekender for at nå det"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere