ATP gør klar til udbetale feriepenge til tre millioner danskere: Timelang kø på borger.dk

29. september er dagen, hvor ATP har åbnet for udbetalingen af danskernes indefrosne feriemidler, og det giver lange køer på borger.dk.

ATP er nu klar til at udbetale de indefrosne feriepenge til tre millioner danskere.

Folketinget har nemlig besluttet, at dankserne kan få udbetalt tre uger af de fem ugers indefrosne feriemidler.

Og ATP er nu klar til at åbne for udbetalingssystemet på borger.dk/bestil-feriemidler.

Derfor maner ATP også til ro, så alle danskere ikke går ind på samme tid og beder om at få pengene udbetalt.

”Vi forventer et stort pres på borger.dk, når der åbnes for, at man kan bestille. Derfor bruger vi et kø-system, som man kender det fra Skattestyrelsen, hvor man kan se sin aktuelle ventetid. Man kan også med fordel vente et par dage med at søge," lyder det fra koncerndirektør i ATP, Anne Kristine Axelsson, i en meddelelse.

Noget tyder dog på, at danskerne ikke har taget den opfordring til sig.

Da Computerworld tjekker udbetalingssystemet omkring klokken ni tirsdag morgen, er der langt over en times ventetid, da mere end 110.000 danskere allerede er i kø for at få udbetalt de tre ugers feriepenge.

Læs også: Her begyndte det: SAP-eftersyn sendte ATP på konfliktkurs med KMD - endte med fyring og voldgiftsret Advarsel på borger.dk
Presset på systemet er så stort, at der nu er lagt en servicemeddelelse ud på forsiden af borger.dk.

"Vi oplever meget trafik på borger.dk lige nu - derfor viser vi dig denne side. Du kan stadig bruge de selvbetjeningsløsninger, der er link til her på siden. Hvis du skal finde noget andet på borger.dk, så prøv gerne igen senere," lyder teksten, før man kan trykke sig videre til udbetalingssystemet.

Beløbet, der kan udbetales, bliver beregnet af ATP ud fra registeroplysninger om, hvad man har tjent i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020.

Pengene udbetales til borgernes NemKonto inden for syv hverdage.

Læs også: KMD og ATP kunne ikke enes om hotel for Social Pension-forhandlinger: Endte med regning på 417.000 kroner It-system klar før tid
Ifølge Anne Kristine Axelsson er udbetalingssystemet blevet klar tidligere end forventet.

"Udbetalingen af de indefrosne feriemidler er en særopgave, hvor ATP på kort tid har etableret et setup, der sikrer samtidige udbetalinger til tre millioner danskere. Man skal altså ikke være nervøs for, at ens udbetaling forsinkes, selv om rigtig mange borgere bestiller samtidigt," lyder det fra hende i ATP's meddelelse.

Den resterende del af danskernes feriemidler bliver stående i Lønmodtagerens Feriemidler og følger den gældende lovgivning om, at borgerne får opsparingen udbetalt, når de når folkepensionsalderen.

Lønmodtagernes Feriemidler administreres af LD Fonde med teknisk og administrativ bistand fra ATP.

Det kan dog ændre sig.

Et politisk flertal uden om regeringen bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, SF og Enhedslisten har nemlig rejst krav om, at danskerne også skal have mulighed for at få udbetalt de resterende to ugers feriepenge.

Folketinget har endnu ikke taget stilling til sagen.

Læs også: Her er millionregningen: Så meget kostede voldgiftssagen mellem ATP og KMD
Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.