Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Coronakrisen skaber optimisme hos danske robot-virksomheder / Bestellers online-salg overgår nu salget i fysiske butikker / Trumps ambassadør i Danmark overrækker pris til IBM

Coronakrisen skaber optimisme hos danske robot-virksomheder. Bestellers online-salg overgår nu salget i fysiske butikker. Trumps ambassadør i Danmark overrækker pris til IBM. Markedet for online-annoncer falder, og i dag er det ni år siden, at Steve Jobs døde.

Godmorgen.

Efter en weekend, hvor efteråret så småt meldte sin ankomst med rusk og regn, så kan du nu varme dig med ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Vi lægger ud med nyt fra den danske robotindustri. Her håber man på, at coronakrisen kan få erhvervslivet til at øge investeringerne i robotteknologi.

Coronakrisen skaber optimisme hos danske robot-virksomheder

Hos de danske robotvirksomheder går man i øjeblikket og håber på, at coronakrisen får erhvervslivet til at investere mere massivt i automatiseringsteknologi. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Optimismen skyldes at øget brug af robotter vil betyde, at det bliver rentabelt for virksomheder at hive en del af produktionen hjem fra Asien, hvilket vil gøre virksomheder mindre sårbare over for forstyrrelser af de globale forsyningskæden, som vi så det under coronakrisen.

“Vi har en del kunder, der er i færd med at gøre netop dét ved at hive fremstillingen af kritiske komponenter tilbage til selskabet, fordi risikoen ved outsourcing er blevet tydelig under krisen. Ved hjælp af den rette teknologi kan de stadig være omkostningseffektive,” siger Jürgen von Hollen, topchef for Universal Robotics, til Finans

Ifølge avisen kommer der lignende meldinger fra brancheforeningen Dira – Dansk Robot Netværk samt fra robot-investoren og Universal Robotics-stifteren Esben Østergaard.

Bestellers online-salg overgår nu salget i fysiske butikker

Hos den danske tøjgigant Bestseller har coronapandemien haft den konsekvens, at online-salget nu overgår salget i koncernens fysiske butikker. Det skriver Børsen.

"Vi har tre ben: vores egne butikker i ind- og udland, engrossalget til butikker ejet af andre på mange markeder og så onlinesalget. Og det tredje ben udgør nu over en tredjedel og er større end de andre to,” siger Bestsellers topchef Anders Holch Povlsen til Børsen.

Ifølge Børsen vil Anders Holch Polvsen dog ikke sætte mere præcise tal på, hvordan omsætningen fordeler sig på de tre ben af forretningen.

Trumps ambassadør i Danmark overrækker pris til IBM

Det amerikanske handelskammer i Danmark, AmCham Denmark, har kåret IBM som årets udenlandske virksomhed i Danmark. Det oplyser AmCham Denmark i en meddelelse til Computerworld.

Prisen blev overrakt til IBM’s danske landedirektør Henrik Bødskov af den amerikanske ambassadør i Danmark Carla Sands.

Kåringen begrundes med at IBM har valgt placere sit Client Innovation Centre i Danmark samt at selskabet arbejder målrettet med innovative it-løsninger.

Udover IBM var den hollandske elektronikgigant Philips, kemikoncernen BASF og biotechselskabet Bristol Myers Squibb også nomineret til prisen.

Markedet for online-annoncer falder

Det bliver mindre og mindre lukrativt at sælge bannerannoncer på internettet. Det fremgår af nye tal, som MediaWatch bringer.

Ifølge mediet blev der i første kvartal af 2020 blev omsat for 448,9 millioner kroner på det danske marked bannerannoncer, mens den i samme kvartal året før lød på 464,9 millioner kroner. I andet kvartal af 2020 lød omsætningen på 439 millioner kroner mod 612,2 millioner kroner i samme kvartal i 2019.

Om dagen i dag: Ni år siden Steve Jobs døde

For ni år siden, 5. oktober 2011, døde Apple-stifteren Steve Jobs 56 år gammel efter en langvarig kræftsygdom.

Steve Jobs stiftede i 1976 Apple sammen med Steve Wozniack, og da han i 1997 efter flere års fravær vendte tilbage til et kriseramt Apple var han med til at genrejse selskabet.

Steve Jobs er desuden medstifter af produktionsselskabet Pixar, der stod bag verdens første 3D-animerede tegnefilm Toy Story, og som efterfølgende er blevet opkøbt af Disney.

Du kan genlæse Computerworlds nekrolog her, og hvis du har tid kan vi også anbefale dig at se Steve Jobs legendariske Stanford-tale, hvor han taler om sin kræftdiagnose, livet og døden.