Artikel top billede

Ny dansk phishing-undersøgelse: 3 ud af 10 klikker på ondsindede links i mails

64.000 phishingmail blev udsendt til studerende og ansatte på tre store danske uddannelsesinstitutioner, og her valgte 3 ud af 10 at klikke mailens link.

3 ud af 10 falder for de it-kriminelles bedrageriforsøg og vælger at klikke på onsindede links i mail, som de modtager.

Det viser forskingningsresultatet fra den professionshøjskole UCL ifølge it-mediet Version2.

Som led i forskningen har UCL udsendt 64.000 phishingmail til tre af Danmarks største uddannelsesinstitutioner.

De mange mail vardesignet, så de ud som om, at de kom fra universitetets bibliotek og de indeholdt et link, hvor brugeren for at få adgang til printeren skulle indtaste personlige oplysninger.

”Det er relativt nemt at ramme den her sektor. Det kan undre, at 30 procent trykker ind, og selvom vi træner og træner i awareness, så går tallene kun relativt lidt ned,” siger Kurt Gammelgaard, CIO på UCL, til Version2.

Kurt Gammelgaard oplyser til Version 2, at mænd oftere falder for phishingforsøg end kvinder, mens uddannelsesniveauet ikke lader til have nogen betydning.

Læs også: FE advarer: It-kriminelle udnytter udbetaling af feriepenge til at stjæle personoplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere