Artikel top billede

Ny dansk phishing-undersøgelse: 3 ud af 10 klikker på ondsindede links i mails

64.000 phishingmail blev udsendt til studerende og ansatte på tre store danske uddannelsesinstitutioner, og her valgte 3 ud af 10 at klikke mailens link.

3 ud af 10 falder for de it-kriminelles bedrageriforsøg og vælger at klikke på onsindede links i mail, som de modtager.

Det viser forskingningsresultatet fra den professionshøjskole UCL ifølge it-mediet Version2.

Som led i forskningen har UCL udsendt 64.000 phishingmail til tre af Danmarks største uddannelsesinstitutioner.

De mange mail vardesignet, så de ud som om, at de kom fra universitetets bibliotek og de indeholdt et link, hvor brugeren for at få adgang til printeren skulle indtaste personlige oplysninger.

”Det er relativt nemt at ramme den her sektor. Det kan undre, at 30 procent trykker ind, og selvom vi træner og træner i awareness, så går tallene kun relativt lidt ned,” siger Kurt Gammelgaard, CIO på UCL, til Version2.

Kurt Gammelgaard oplyser til Version 2, at mænd oftere falder for phishingforsøg end kvinder, mens uddannelsesniveauet ikke lader til have nogen betydning.

Læs også: FE advarer: It-kriminelle udnytter udbetaling af feriepenge til at stjæle personoplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere