Artikel top billede

Ny dansk phishing-undersøgelse: 3 ud af 10 klikker på ondsindede links i mails

64.000 phishingmail blev udsendt til studerende og ansatte på tre store danske uddannelsesinstitutioner, og her valgte 3 ud af 10 at klikke mailens link.

3 ud af 10 falder for de it-kriminelles bedrageriforsøg og vælger at klikke på onsindede links i mail, som de modtager.

Det viser forskingningsresultatet fra den professionshøjskole UCL ifølge it-mediet Version2.

Som led i forskningen har UCL udsendt 64.000 phishingmail til tre af Danmarks største uddannelsesinstitutioner.

De mange mail vardesignet, så de ud som om, at de kom fra universitetets bibliotek og de indeholdt et link, hvor brugeren for at få adgang til printeren skulle indtaste personlige oplysninger.

”Det er relativt nemt at ramme den her sektor. Det kan undre, at 30 procent trykker ind, og selvom vi træner og træner i awareness, så går tallene kun relativt lidt ned,” siger Kurt Gammelgaard, CIO på UCL, til Version2.

Kurt Gammelgaard oplyser til Version 2, at mænd oftere falder for phishingforsøg end kvinder, mens uddannelsesniveauet ikke lader til have nogen betydning.

Læs også: FE advarer: It-kriminelle udnytter udbetaling af feriepenge til at stjæle personoplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere