(Foto. Dan Jensen)

IBM indgår klima-partnerskab med stort dansk energiselskab: Har udviklet en helt ny energiplatform

En ny energiplatform skal sikre, at offentlige myndigheder og erhvervslivet kan tilpasse deres energiforbrug med den aktuelle produktion af grøn energi.

IBM Danmark har indgået et helt nyt klima-partnerskab med den danske energi- og fiberkoncern Andel, der tidligere var kendt under navnet Seas-NVE.

Det oplyser IBM i en pressemeddelelse.

Ifølge IBM skal det nye partnerskab sikre, at staten, kommunerne, regionerne og det danske erhvervsliv løbende får mulighed for at justere deres el-forbrug i forhold til den aktuelle produktion af grøn energi.

Grøn energi-produktion er ustabil
På de bedste og mest stormomsuste dage i Danmark kan vindmøllerparkerne dække hele landets energibehov.

Men af de store udfordring ved overgangen til vedvarende energi er at sikre den optimale udnyttelse af energikilder, som vindmøller og solceller, hvor energiproduktionen ofte har store udsving i forhold til årstider og den aktuelle vejrudsigt.

For at løse en del af det problem har IBM Danmark i samarbejde med Andel udviklet energistyringsplatformen Flex Platform, der tilpasser forbruget i forhold til den aktuelle produktion og måske på længere sigt kan bane vejen for energilagringsløsninger.

”Sammen med Andel vil vi være i stand til at udvikle og accelerere markedet for forbrugsfleksibilitet, herunder potentialet i at inddrage og aktivere store byer og virksomheder i den grønne omstilling. Teknologierne AI, IoT og blockchain i IBM's cloud gør det nu muligt og billigere at udnytte aktørernes eksisterende anlæg- og energistyring til fleksibilitetsydelser."

"Med blockchain-teknologien sikrer vi en høj tillid i leverancen og i betalingen for fleksibilitetsydelser. Med de lavere omkostninger og en højere tillid, adresserer vi to af de forhindringer, der har været for at skabe skallering af forbrugsfleksibilitet", siger Jesper Braum Nielsen, direktør for konsulentforretningen i IBM Danmark, ifølge pressemeddelelsen.

Bliver testet i København
Ifølge Berlingske har platformen allerede været teste med gode resultater i København af kommunens ejendomsselskab, Københavns Ejendomme & Indkøb, der står for driften af 3600 bygninger i hovedstanden. Her i blandt en stor del af Københavns skoler.

Det er planen, at eksempelvis offentlige myndigheder og storcentre og supermarkeder kan bruge platformen til at stille deres ventilationssystem, pumper og kølefryse-anlæg til rådighed for energisystemet. Platformen gør det blandt andet muligt at opstille regler for, hvilke anlæg der kan være fleksible og på hvilke tidspunkter.

I dag er det de traditionelle kraftværker der sikrer, at der er en stabilenergiforsyning i Danmark, når produktionen af den vedvarende energidykker.

Men Andel og IBM vurderer, at den højere grad af fleksibilitet, som den der bliver leveret med Flex Platform, i løbet af de kommende år vil kunne erstatte 20 procent af produktionen fra traditionelle platforme.

Læs også: Google klar med kæmpe klima-plan: Vil køre 100 procent på grøn energi om 10 årPremium
SKI søger ny ene-leverandør til kæmpe kontrakt på 637 millioner kroner
SKI søger leverandør til ny ramme-aftale til 637 millioner kroner. Leverandøren bliver ene-leverandør af tablet-computere til en stor del af det offentlige marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.