Google klar med kæmpe klima-plan: Vil køre 100 procent på grøn energi om 10 år

Hele den mægtige Google-forretning skal drives udelukkende med grøn energi i 2030, lyder ny målsætning fra Google.

Al energi, der forbruges i den mægtige Google-forretning, skal fra 2030 være grøn og produceret af klima-neutrale anlæg som vind, sol eller lignende.

Sådan lyder den ambitiøse målsætning fra selskabets topchef, Sundar Pichai, der netop har præsenteret planerne.

Målsætningen gælder hele Google med alle underafdelinger i hele verden.

Og når det er Google, vi taler om, så siger det ikke så lidt, da selskabet er en af verdens allerstørste datacenter-selskaber som ejer af såvel YouTube som en af klodens fire-fem største cloud-forretninger, der hoster både Gmail, Google Search, Google Maps og mange andre tjenester.

“Vi er den første store virksomhed, der går i gang med at opnå dette mål, og vi sigter efter at blive den første, der når det,” siger Sundar Pichai.

Google meddeler desuden, at selskabet per dags dato har udryddet hele sit klimaaftryk fra etableringen frem til i dag.

Selskabet blev CO2-neutralt i 2007 og har siden opkøbt CO2-kvoter.

“Det betyder, at Googles netto CO2-aftryk siden etableringen nu er nul,” lyder det.

Microsoft har tidligere meddelt, at det på samme måde sigter efter at fjerne hele sit CO2-aftryk, som det har sat siden etableringen.

Det kan du læse mere om her: Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Videre i planen vil Google investere mere end fem milliarder dollar i ‘clean energy’, ligesom selskabet forpligter sig til at ‘hjælpe mere end 500 byer til at reducere deres CO2-udledning med mere end en gigaton.’

Du kan læse mere om Googles store klimaplan i denne præsentation

Læs også:

Microsoft tester brændselsceller som drivkraft til sine Azure-datacentre: Skal indgå i energirigtigt kredsløb

Apple indleder ambitiøs klima-plan: Vil fjerne sit klimaaftryk på 10 år - se hvordan her

Microsoft blæser til klima-kamp: Indfører fire nye principper - og en ny 'planetary computer'

It-branchen kan spille en afgørende rolle for klimaudfordringernePremium
Forsvarets cyberenhed advarer danske virksomheder: Vi står over for alvorlige trusler fra hackerne
Nye værktøjer. Nye ofre. Nye afpresningsmetoder. De cyberkriminelle har ikke ligget på den lade side under corona-pandemien, viser ny trusselsrapport fra Center for Cybersikkerhed.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.