Google klar med kæmpe klima-plan: Vil køre 100 procent på grøn energi om 10 år

Hele den mægtige Google-forretning skal drives udelukkende med grøn energi i 2030, lyder ny målsætning fra Google.

Al energi, der forbruges i den mægtige Google-forretning, skal fra 2030 være grøn og produceret af klima-neutrale anlæg som vind, sol eller lignende.

Sådan lyder den ambitiøse målsætning fra selskabets topchef, Sundar Pichai, der netop har præsenteret planerne.

Målsætningen gælder hele Google med alle underafdelinger i hele verden.

Og når det er Google, vi taler om, så siger det ikke så lidt, da selskabet er en af verdens allerstørste datacenter-selskaber som ejer af såvel YouTube som en af klodens fire-fem største cloud-forretninger, der hoster både Gmail, Google Search, Google Maps og mange andre tjenester.

“Vi er den første store virksomhed, der går i gang med at opnå dette mål, og vi sigter efter at blive den første, der når det,” siger Sundar Pichai.

Google meddeler desuden, at selskabet per dags dato har udryddet hele sit klimaaftryk fra etableringen frem til i dag.

Selskabet blev CO2-neutralt i 2007 og har siden opkøbt CO2-kvoter.

“Det betyder, at Googles netto CO2-aftryk siden etableringen nu er nul,” lyder det.

Microsoft har tidligere meddelt, at det på samme måde sigter efter at fjerne hele sit CO2-aftryk, som det har sat siden etableringen.

Det kan du læse mere om her: Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Videre i planen vil Google investere mere end fem milliarder dollar i ‘clean energy’, ligesom selskabet forpligter sig til at ‘hjælpe mere end 500 byer til at reducere deres CO2-udledning med mere end en gigaton.’

Du kan læse mere om Googles store klimaplan i denne præsentation

Læs også:

Microsoft tester brændselsceller som drivkraft til sine Azure-datacentre: Skal indgå i energirigtigt kredsløb

Apple indleder ambitiøs klima-plan: Vil fjerne sit klimaaftryk på 10 år - se hvordan her

Microsoft blæser til klima-kamp: Indfører fire nye principper - og en ny 'planetary computer'

It-branchen kan spille en afgørende rolle for klimaudfordringernePremium
ATP har bygget it-system til udbetaling af feriepenge på tre måneder: "Mange har arbejdet nat og weekender for at nå det"
Interview: ATP-medarbejdere har måttet droppe sommerferien og arbejde om natten, men nu er løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriemidler klar. "Lige nu har vi 300.000 i kø, og der er en ventetid på omkring to timer," siger ATP-underdirektør Jesper Juel-Helwig. Bliv klogere på, hvordan ATP har skabt den nye løsning på tre måneder.
Computerworld
Elon Musk præsenterede fremtidens Tesla-batteri - og straks styrtdykkede aktien
Tesla-stifteren Elon Musk præsenterede tirsdag selskabets visioner og strategier inden for fremtidens elbils-batteri. Men nyhederne - eller mangel på samme - fik investorerne til sende aktien ned med 5,6 procent.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.