Artikel top billede

Dansk smitte-app kobles sammen med andre lande i næste måned

I løbet af november vil den danske smitte-app, Smittestop, kunne bruges til at opspore smitten i andre europæiske lande

Den danske corona-app, Smittestop, kan fra november udveksle data med lignende apps i andre lande, det bekræfter Sundheds- og Ældreministeriet over for it-mediet Version2.

Dataudvekslingen kan lade sig, fordi en fælles europæisk gateway for apps baseret på Apple og Googles api bliver åbnet i oktober.

”Den europæiske gateway, hvor nationale smittesporings-apps kan tilkoble sig, forventes at blive klar og kunne gå live i oktober, hvorefter landene kan tilkoble sig løsningen. Den danske smittestop-app forventes på den baggrund at kunne koble sig til den europæiske gateway primo november og vil derefter kunne virke på tværs af grænser, i takt med at andre lande med tilsvarende apps tilslutter sig den europæiske gateway,” oplyser ministeriet Version2.

Læs også: SAP skal koble europæiske smitteopsporings-apps sammen

Udviklet af SAP

EU-Kommissionen har tidligere meddelt, at gatewayen, der er blevet udviklet af SAP og T-System, gennem den seneste tid er blevet testet i Tjekkiet, Danmark, Tyskland, Irland, Italien og Letland.

Da den danske smitte-app blev lanceret i juni, vurderede Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, at appen ”efter sommerferien” vil kunne bruges til at opspore smitte på tværs af landegrænser.

"Vi har et samarbejde med en række andre lande og perspektivet er interessant. API’en giver os meget privatlivsbeskyttelse. Vi er afhængige af, at Apple og Google får udviklet den understøttelse, men vi samarbejder med de andre lande og håber at kunne komme i den retning over de næste måneder. Det skal gerne være med i næste fase. Vi regner med, at Apple og Google kommer i gang med det henover sommeren," sagde Adam Lebech til Computerworld.

Læs også:
Staten satser på Smittestop-app kan kobles sammen med andre lande efter sommerferien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere