Artikel top billede

Dansk smitte-app kobles sammen med andre lande i næste måned

I løbet af november vil den danske smitte-app, Smittestop, kunne bruges til at opspore smitten i andre europæiske lande

Den danske corona-app, Smittestop, kan fra november udveksle data med lignende apps i andre lande, det bekræfter Sundheds- og Ældreministeriet over for it-mediet Version2.

Dataudvekslingen kan lade sig, fordi en fælles europæisk gateway for apps baseret på Apple og Googles api bliver åbnet i oktober.

”Den europæiske gateway, hvor nationale smittesporings-apps kan tilkoble sig, forventes at blive klar og kunne gå live i oktober, hvorefter landene kan tilkoble sig løsningen. Den danske smittestop-app forventes på den baggrund at kunne koble sig til den europæiske gateway primo november og vil derefter kunne virke på tværs af grænser, i takt med at andre lande med tilsvarende apps tilslutter sig den europæiske gateway,” oplyser ministeriet Version2.

Læs også: SAP skal koble europæiske smitteopsporings-apps sammen

Udviklet af SAP

EU-Kommissionen har tidligere meddelt, at gatewayen, der er blevet udviklet af SAP og T-System, gennem den seneste tid er blevet testet i Tjekkiet, Danmark, Tyskland, Irland, Italien og Letland.

Da den danske smitte-app blev lanceret i juni, vurderede Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, at appen ”efter sommerferien” vil kunne bruges til at opspore smitte på tværs af landegrænser.

"Vi har et samarbejde med en række andre lande og perspektivet er interessant. API’en giver os meget privatlivsbeskyttelse. Vi er afhængige af, at Apple og Google får udviklet den understøttelse, men vi samarbejder med de andre lande og håber at kunne komme i den retning over de næste måneder. Det skal gerne være med i næste fase. Vi regner med, at Apple og Google kommer i gang med det henover sommeren," sagde Adam Lebech til Computerworld.

Læs også:
Staten satser på Smittestop-app kan kobles sammen med andre lande efter sommerferien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere