Artikel top billede

Dansk smitte-app kobles sammen med andre lande i næste måned

I løbet af november vil den danske smitte-app, Smittestop, kunne bruges til at opspore smitten i andre europæiske lande

Den danske corona-app, Smittestop, kan fra november udveksle data med lignende apps i andre lande, det bekræfter Sundheds- og Ældreministeriet over for it-mediet Version2.

Dataudvekslingen kan lade sig, fordi en fælles europæisk gateway for apps baseret på Apple og Googles api bliver åbnet i oktober.

”Den europæiske gateway, hvor nationale smittesporings-apps kan tilkoble sig, forventes at blive klar og kunne gå live i oktober, hvorefter landene kan tilkoble sig løsningen. Den danske smittestop-app forventes på den baggrund at kunne koble sig til den europæiske gateway primo november og vil derefter kunne virke på tværs af grænser, i takt med at andre lande med tilsvarende apps tilslutter sig den europæiske gateway,” oplyser ministeriet Version2.

Læs også: SAP skal koble europæiske smitteopsporings-apps sammen

Udviklet af SAP

EU-Kommissionen har tidligere meddelt, at gatewayen, der er blevet udviklet af SAP og T-System, gennem den seneste tid er blevet testet i Tjekkiet, Danmark, Tyskland, Irland, Italien og Letland.

Da den danske smitte-app blev lanceret i juni, vurderede Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, at appen ”efter sommerferien” vil kunne bruges til at opspore smitte på tværs af landegrænser.

"Vi har et samarbejde med en række andre lande og perspektivet er interessant. API’en giver os meget privatlivsbeskyttelse. Vi er afhængige af, at Apple og Google får udviklet den understøttelse, men vi samarbejder med de andre lande og håber at kunne komme i den retning over de næste måneder. Det skal gerne være med i næste fase. Vi regner med, at Apple og Google kommer i gang med det henover sommeren," sagde Adam Lebech til Computerworld.

Læs også:
Staten satser på Smittestop-app kan kobles sammen med andre lande efter sommerferien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere