Microsoft går til angreb mod berygtet botnet forud for amerikansk præsidentvalg

Forud for det amerikanske præsidentvalg har Microsoft nu pacificeret et af de største og mest berygtede botnets og distributører af ransomware.

Microsoft blæser nu til kamp mod valgsvindel forud for det amerikanske præsidentvalg.

Tech-giganten har netop pacificeret det berygtede botnet kaldet Trickbot, der er kendt for at sprede ødelæggende ransomware, i en ny aktion.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Ransomware er af eksperter og den amerikanske regering blevet udråbt til at være en af de største trusler mod valget til november.

Den ondsindede software kan blandt andet bruges til at inficere systemer, der løbende rapportere om valgresultaterne, og derved skabe kaos og mistillid.

Læs også: Frygtet botnet igen blandt de største trusler: Flere danske websider misbrugt

Microsoft oplyser, at ved hjælp af en retskendelse har selskabet "disruptet" Trickbot med en teknisk aktion i samarbejde med tele- og kommunikationsselskaber verden over.

"V har afskåret nøgleinfrastruktur, så Trickbot ikke længere vil være i stand til at initiere nye inficeringer eller aktivere ransomware, der allerede er placeret i computersystemer," skriver selskabet.

Udover at beskytte selve infrastrukturen bag valget fra ransomware-angreb, så vil dagens indgreb mod Trickbot også beskytte finansielle organisationer, regeringskontorer, sundhedsvæsenet, virksomheder og universiteter, skriver Microsoft.

Trickbot har siden 2016 inficeret over en million enheder verden over, alt imens de kriminelles identitet stadig er ukendt.

Et botnet er som bekendt et netværk af malware-inficerede computere, som cyberkriminelle kan styre og udnytte i samlet flok.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds
Interview. "Det kan ikke nytte noget, vi har god sikkerhed på infrastrukturen, hvis leverandørerne ikke har det.” Så enkelt er budskabet fra formanden i det nystiftede forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Tom Engly.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.