Microsoft går til angreb mod berygtet botnet forud for amerikansk præsidentvalg

Forud for det amerikanske præsidentvalg har Microsoft nu pacificeret et af de største og mest berygtede botnets og distributører af ransomware.

Microsoft blæser nu til kamp mod valgsvindel forud for det amerikanske præsidentvalg.

Tech-giganten har netop pacificeret det berygtede botnet kaldet Trickbot, der er kendt for at sprede ødelæggende ransomware, i en ny aktion.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Ransomware er af eksperter og den amerikanske regering blevet udråbt til at være en af de største trusler mod valget til november.

Den ondsindede software kan blandt andet bruges til at inficere systemer, der løbende rapportere om valgresultaterne, og derved skabe kaos og mistillid.

Læs også: Frygtet botnet igen blandt de største trusler: Flere danske websider misbrugt

Microsoft oplyser, at ved hjælp af en retskendelse har selskabet "disruptet" Trickbot med en teknisk aktion i samarbejde med tele- og kommunikationsselskaber verden over.

"V har afskåret nøgleinfrastruktur, så Trickbot ikke længere vil være i stand til at initiere nye inficeringer eller aktivere ransomware, der allerede er placeret i computersystemer," skriver selskabet.

Udover at beskytte selve infrastrukturen bag valget fra ransomware-angreb, så vil dagens indgreb mod Trickbot også beskytte finansielle organisationer, regeringskontorer, sundhedsvæsenet, virksomheder og universiteter, skriver Microsoft.

Trickbot har siden 2016 inficeret over en million enheder verden over, alt imens de kriminelles identitet stadig er ukendt.

Et botnet er som bekendt et netværk af malware-inficerede computere, som cyberkriminelle kan styre og udnytte i samlet flok.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.