Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft går til angreb mod berygtet botnet forud for amerikansk præsidentvalg

Forud for det amerikanske præsidentvalg har Microsoft nu pacificeret et af de største og mest berygtede botnets og distributører af ransomware.

Microsoft blæser nu til kamp mod valgsvindel forud for det amerikanske præsidentvalg.

Tech-giganten har netop pacificeret det berygtede botnet kaldet Trickbot, der er kendt for at sprede ødelæggende ransomware, i en ny aktion.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Ransomware er af eksperter og den amerikanske regering blevet udråbt til at være en af de største trusler mod valget til november.

Den ondsindede software kan blandt andet bruges til at inficere systemer, der løbende rapportere om valgresultaterne, og derved skabe kaos og mistillid.

Læs også: Frygtet botnet igen blandt de største trusler: Flere danske websider misbrugt

Microsoft oplyser, at ved hjælp af en retskendelse har selskabet "disruptet" Trickbot med en teknisk aktion i samarbejde med tele- og kommunikationsselskaber verden over.

"V har afskåret nøgleinfrastruktur, så Trickbot ikke længere vil være i stand til at initiere nye inficeringer eller aktivere ransomware, der allerede er placeret i computersystemer," skriver selskabet.

Udover at beskytte selve infrastrukturen bag valget fra ransomware-angreb, så vil dagens indgreb mod Trickbot også beskytte finansielle organisationer, regeringskontorer, sundhedsvæsenet, virksomheder og universiteter, skriver Microsoft.

Trickbot har siden 2016 inficeret over en million enheder verden over, alt imens de kriminelles identitet stadig er ukendt.

Et botnet er som bekendt et netværk af malware-inficerede computere, som cyberkriminelle kan styre og udnytte i samlet flok.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere