Artikel top billede

Microsoft går til angreb mod berygtet botnet forud for amerikansk præsidentvalg

Forud for det amerikanske præsidentvalg har Microsoft nu pacificeret et af de største og mest berygtede botnets og distributører af ransomware.

Microsoft blæser nu til kamp mod valgsvindel forud for det amerikanske præsidentvalg.

Tech-giganten har netop pacificeret det berygtede botnet kaldet Trickbot, der er kendt for at sprede ødelæggende ransomware, i en ny aktion.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Ransomware er af eksperter og den amerikanske regering blevet udråbt til at være en af de største trusler mod valget til november.

Den ondsindede software kan blandt andet bruges til at inficere systemer, der løbende rapportere om valgresultaterne, og derved skabe kaos og mistillid.

Læs også: Frygtet botnet igen blandt de største trusler: Flere danske websider misbrugt

Microsoft oplyser, at ved hjælp af en retskendelse har selskabet "disruptet" Trickbot med en teknisk aktion i samarbejde med tele- og kommunikationsselskaber verden over.

"V har afskåret nøgleinfrastruktur, så Trickbot ikke længere vil være i stand til at initiere nye inficeringer eller aktivere ransomware, der allerede er placeret i computersystemer," skriver selskabet.

Udover at beskytte selve infrastrukturen bag valget fra ransomware-angreb, så vil dagens indgreb mod Trickbot også beskytte finansielle organisationer, regeringskontorer, sundhedsvæsenet, virksomheder og universiteter, skriver Microsoft.

Trickbot har siden 2016 inficeret over en million enheder verden over, alt imens de kriminelles identitet stadig er ukendt.

Et botnet er som bekendt et netværk af malware-inficerede computere, som cyberkriminelle kan styre og udnytte i samlet flok.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere