Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig

Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.

Der er nu kun få stunder til, at Tim Cook indtager en virtuel scene i aften og løfter sløret for, hvad der med al sandsynlighed bliver en ny iPhone 12-kollektion.

Mange modeller er i spil, men med dem er der mulighed for en ny prissætning, der kan gøre iPhone 12 til en af de skarpest prissatte iPhones i nyere tid.

Det er der tre gode grunde til at tro.

De nye iPhones er lanceret - se dem her: Apple udvider iPhone-familien: Se de mange iPhone 12 modeller her

Mini-pris
Ifølge verserende rygter, har Apple fire modeller i støbeskeen. To af dem i den fine Pro-serie samt to i den mere prisvenlige ende uden det fine ’Pro’-efternavn.

iPhone 12 vil med høj sandsynlighed overtage iPhone 11’s plads og prisleje i sortimentet, med det rygtes, at en mindre iPhone 12 mini også vil debutere. Den vil tage en plads længere nede i sortimentet – og her vil et prisleje under iPhone 12’s være naturligt.

Apples nye Homepod er lanceret - se den her:
Her er Apples helt nye billige Mini-højttaler, der skal tage kampen op med Amazon og Google


Fordelagtig kurs
Selvom Apples produkter i stor grad bliver fremstillet i Fjernøsten, er dollarkursen stadigvæk styrende i forhold til, hvad der skal spenderes på en iPhone herhjemme.

Siden iPhone 11 fik sin debut i efteråret 2019 har corona-pandemien og tumult i verdensøkonomien gjort dollaren væsentligt svagere.

Hvor der i september 2019 skulle ofres omkring 6,7 kroner per dollar, er i kursen i dag tættere på de 6,3 kroner per dollar. Det bør alt andet lige gøre iPhonen billigere end tidligere.

Læs også: Manglende komponent i iPhone 12 kan blive fatal for 5G-forbindelsen

Ny strategi
Apple har igennem de seneste år udviklet sig til at være mere rundhåndet med, hvad der leveres for pengene.

Apples iPhone SE, Apples nye iPad Air og Watch SE samt seneste kuld af Macbook Pro-maskiner er alle sammen regulære gode tilbud fra selskabet – det har det sjældent været.

Det kan ses som værende et skifte i Apples overordnede strategiske skifte mod at være en mere servicepræget virksomhed, hvor marginerne skal hentes på softwaren fremfor på hardwaren.

Tendensen understreges af analytikere fra storbanken Morgan Stanley, som lækker oplysninger om hvilke prispunkter Apple vil ramme med sin nye kollektion, skriver Forbes.

iPhone 12 mini vil således debutere ved 649 dollar – 50 dollar mindre end iPhone 11 sidste år, mens topmodellen iPhone 12 Pro Max ligeledes bliver 50 dollar billigere end sin forgænger.

Debutpriserne lyder således:

iPhone 12 mini - 64GB ($649), 128GB ($699), 256GB ($799)
iPhone 12 - 64GB ($749), 128GB ($799), 256GB ($899)
iPhone 12 Pro 128GB ($999), 256GB ($1099), 512GB ($1299)
iPhone 12 Pro Max - 128GB ($1099), 256GB ($1199), 512GB ($1399)

Hvad Apple i sidste ender at prissætte sine danske modeller til, vil med al sandsynlighed blive præciseret i aften, efter at Apples lanceringsevent går i gang klokken 19.00 dansk tid.

Følg med her på siden, hvor Computerworld vil følge lanceringen tæt.

Læs også: Derfor sælger Apple sin seneste nye iPhone til spotpris: Alt tyder på at et strategiskifte er på vej


mest debatterede artikler

Premium
Apple er på vej med en stribe nye iPhones: En folde-telefon kan være lige om hjørnet
Der kan være en stribe iPhones på trapperne, hvor Apple blandt andet formentlig vil forsøge at gøre andre producenter kunsten efter med en skærm, der kan foldes på midten.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.