Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig

Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.

Der er nu kun få stunder til, at Tim Cook indtager en virtuel scene i aften og løfter sløret for, hvad der med al sandsynlighed bliver en ny iPhone 12-kollektion.

Mange modeller er i spil, men med dem er der mulighed for en ny prissætning, der kan gøre iPhone 12 til en af de skarpest prissatte iPhones i nyere tid.

Det er der tre gode grunde til at tro.

De nye iPhones er lanceret - se dem her: Apple udvider iPhone-familien: Se de mange iPhone 12 modeller her

Mini-pris
Ifølge verserende rygter, har Apple fire modeller i støbeskeen. To af dem i den fine Pro-serie samt to i den mere prisvenlige ende uden det fine ’Pro’-efternavn.

iPhone 12 vil med høj sandsynlighed overtage iPhone 11’s plads og prisleje i sortimentet, med det rygtes, at en mindre iPhone 12 mini også vil debutere. Den vil tage en plads længere nede i sortimentet – og her vil et prisleje under iPhone 12’s være naturligt.

Apples nye Homepod er lanceret - se den her:
Her er Apples helt nye billige Mini-højttaler, der skal tage kampen op med Amazon og Google


Fordelagtig kurs
Selvom Apples produkter i stor grad bliver fremstillet i Fjernøsten, er dollarkursen stadigvæk styrende i forhold til, hvad der skal spenderes på en iPhone herhjemme.

Siden iPhone 11 fik sin debut i efteråret 2019 har corona-pandemien og tumult i verdensøkonomien gjort dollaren væsentligt svagere.

Hvor der i september 2019 skulle ofres omkring 6,7 kroner per dollar, er i kursen i dag tættere på de 6,3 kroner per dollar. Det bør alt andet lige gøre iPhonen billigere end tidligere.

Læs også: Manglende komponent i iPhone 12 kan blive fatal for 5G-forbindelsen

Ny strategi
Apple har igennem de seneste år udviklet sig til at være mere rundhåndet med, hvad der leveres for pengene.

Apples iPhone SE, Apples nye iPad Air og Watch SE samt seneste kuld af Macbook Pro-maskiner er alle sammen regulære gode tilbud fra selskabet – det har det sjældent været.

Det kan ses som værende et skifte i Apples overordnede strategiske skifte mod at være en mere servicepræget virksomhed, hvor marginerne skal hentes på softwaren fremfor på hardwaren.

Tendensen understreges af analytikere fra storbanken Morgan Stanley, som lækker oplysninger om hvilke prispunkter Apple vil ramme med sin nye kollektion, skriver Forbes.

iPhone 12 mini vil således debutere ved 649 dollar – 50 dollar mindre end iPhone 11 sidste år, mens topmodellen iPhone 12 Pro Max ligeledes bliver 50 dollar billigere end sin forgænger.

Debutpriserne lyder således:

iPhone 12 mini - 64GB ($649), 128GB ($699), 256GB ($799)
iPhone 12 - 64GB ($749), 128GB ($799), 256GB ($899)
iPhone 12 Pro 128GB ($999), 256GB ($1099), 512GB ($1299)
iPhone 12 Pro Max - 128GB ($1099), 256GB ($1199), 512GB ($1399)

Hvad Apple i sidste ender at prissætte sine danske modeller til, vil med al sandsynlighed blive præciseret i aften, efter at Apples lanceringsevent går i gang klokken 19.00 dansk tid.

Følg med her på siden, hvor Computerworld vil følge lanceringen tæt.

Læs også: Derfor sælger Apple sin seneste nye iPhone til spotpris: Alt tyder på at et strategiskifte er på vejComputerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.