Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig

Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.

Der er nu kun få stunder til, at Tim Cook indtager en virtuel scene i aften og løfter sløret for, hvad der med al sandsynlighed bliver en ny iPhone 12-kollektion.

Mange modeller er i spil, men med dem er der mulighed for en ny prissætning, der kan gøre iPhone 12 til en af de skarpest prissatte iPhones i nyere tid.

Det er der tre gode grunde til at tro.

De nye iPhones er lanceret - se dem her: Apple udvider iPhone-familien: Se de mange iPhone 12 modeller her

Mini-pris
Ifølge verserende rygter, har Apple fire modeller i støbeskeen. To af dem i den fine Pro-serie samt to i den mere prisvenlige ende uden det fine ’Pro’-efternavn.

iPhone 12 vil med høj sandsynlighed overtage iPhone 11’s plads og prisleje i sortimentet, med det rygtes, at en mindre iPhone 12 mini også vil debutere. Den vil tage en plads længere nede i sortimentet – og her vil et prisleje under iPhone 12’s være naturligt.

Apples nye Homepod er lanceret - se den her:
Her er Apples helt nye billige Mini-højttaler, der skal tage kampen op med Amazon og Google


Fordelagtig kurs
Selvom Apples produkter i stor grad bliver fremstillet i Fjernøsten, er dollarkursen stadigvæk styrende i forhold til, hvad der skal spenderes på en iPhone herhjemme.

Siden iPhone 11 fik sin debut i efteråret 2019 har corona-pandemien og tumult i verdensøkonomien gjort dollaren væsentligt svagere.

Hvor der i september 2019 skulle ofres omkring 6,7 kroner per dollar, er i kursen i dag tættere på de 6,3 kroner per dollar. Det bør alt andet lige gøre iPhonen billigere end tidligere.

Læs også: Manglende komponent i iPhone 12 kan blive fatal for 5G-forbindelsen

Ny strategi
Apple har igennem de seneste år udviklet sig til at være mere rundhåndet med, hvad der leveres for pengene.

Apples iPhone SE, Apples nye iPad Air og Watch SE samt seneste kuld af Macbook Pro-maskiner er alle sammen regulære gode tilbud fra selskabet – det har det sjældent været.

Det kan ses som værende et skifte i Apples overordnede strategiske skifte mod at være en mere servicepræget virksomhed, hvor marginerne skal hentes på softwaren fremfor på hardwaren.

Tendensen understreges af analytikere fra storbanken Morgan Stanley, som lækker oplysninger om hvilke prispunkter Apple vil ramme med sin nye kollektion, skriver Forbes.

iPhone 12 mini vil således debutere ved 649 dollar – 50 dollar mindre end iPhone 11 sidste år, mens topmodellen iPhone 12 Pro Max ligeledes bliver 50 dollar billigere end sin forgænger.

Debutpriserne lyder således:

iPhone 12 mini - 64GB ($649), 128GB ($699), 256GB ($799)
iPhone 12 - 64GB ($749), 128GB ($799), 256GB ($899)
iPhone 12 Pro 128GB ($999), 256GB ($1099), 512GB ($1299)
iPhone 12 Pro Max - 128GB ($1099), 256GB ($1199), 512GB ($1399)

Hvad Apple i sidste ender at prissætte sine danske modeller til, vil med al sandsynlighed blive præciseret i aften, efter at Apples lanceringsevent går i gang klokken 19.00 dansk tid.

Følg med her på siden, hvor Computerworld vil følge lanceringen tæt.

Læs også: Derfor sælger Apple sin seneste nye iPhone til spotpris: Alt tyder på at et strategiskifte er på vej
Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.