Artikel top billede

Facebook udvider datacenter på Fyn og bringer sin investering op på 10 milliarder kroner

Fra 2023 vokser Facebooks datacentr i Odense med næsten 50 procent. Dermed har den amerikanske it-gigant investeret omkring 10 milliarder kroner i byggeriet.

Facebook udvider sit datacenter i Tietgenbyen i Odense.

Fra udgangen af 2023 vil datacenterets to bygninger nemlig blive suppleret af en tredje bygning på knap 30.000 kvadratmeter.

Uddvidelse svarer dermed til 50 procent i forhold til det bestående byggeri på 56.000 kvadratmeter.

Med byggeriet af den tredje bygning i datacenteret kommer Facebook til at have investeret i omkring 10 milliarder kroner i anlægget i Odense.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Byggeriet vil beskæftige op mod 900 personer i de travleste perioder, ifølge Facebook.

"Vi gør det nu, fordi der globalt er et behov for det, ligesom vi udvider vores datacentre i både Dublin og i Luleå i Sverige," siger chefen for det danske datacenter, Carsten Sørensen, til avisen.

Du kan komme med ind bag dørene i Facebook-datacenteret i Odense her: Tag med inden for: Så vild er Facebooks nye datacenter i Odense til 6,5 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere