Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick

Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.

Den kinesiske mobilproducent OnePlus har siden sin debut udtrykt et indædt ønske om at gå efter flagskibstelefonerne.

I starten var det et miks af decideret lavpris og topkomponenter henvendt til entusiaster der blev lokket med, men med tiden har selskabet satset bredere med blandt andetmere noble konstruktioner, fintunet software og bedre kameraevner. Priserne er dog også røget i vejret i mellemtiden.

Desuden blev der samtidigt itereret hurtigt. Hvert halve år udkom en ny stjernemobil.

2020 er dog ikke som de andre år. I denne ombæring får toptelefonen OnePlus 8 Pro fra foråret lov til at regere i toppen af sortimentet, mens lillebror OnePlus 8 får sig en efterårsupdate kaldet ’8T’.

Og det er slet ikke dumt, for OnePlus 8T byder på evner, som vækker minder til selskabets mest ambitiøse fortid.

Toptunet oplader
OnePlus var blandt de første mobilproducenter herhjemme, der for alvor beskæftigede sig med kvikopladning i deres smartphones.

Og nu rykker selskabet igen ved hvad der kan forventes i en smartphones.

Det daglige laderitual kvikkes op i en sådan grad, at der ved hjælp af en særlig 65 watt oplader kan tankes strøm til op til en dag på blot et kvarter. Den fulde opladning af det 4.500 mAh store batteri klares på under 40 minutter.

Lovende komponenter
nePlus 8T er dog mere end blot end en OnePlus 8 med en ny oplader. Skærmen kan nu opdateres med 120 Hz, ligesom i Pro modellen, mens der loves en høj farveægthed.

Inde i telefonen finder man den stærke 5G-kompatible Snapdragon 865 processor som arbejder sammen med op til 12 gigabyte ram og 256 gigabyte lager.

Bagsiden byder på fire kameraer, et med ultra vidvinkel synsfelt, et standardkamera med 48 megapixels samt to mere kuriøse moduler til sort/hvid og makrofotos.

Skarpe priser
OnePlus 8T vil også markere sig med prisen, der vil debutere 20. oktober ved blot 4.699 kroner for billigste modellen med otte gigabyte ram og 128 gigabyte lager.

Topmodellen med dobbelt så meget lager og 12 gigabyte ram løber op i 5.399 kroner.

Læs også: Test: Der er intet middelmådigt over den prisvenlige OnePlus Nord-smartphone
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.