Artikel top billede

Danske virksomheder: Komplekse forsyningskæder er en voksende sikkerhedstrussel for os

Mange danske virksomheder er bekymrede for, om de kan beskytte sig mod hackerangreb via de indviklede forsyningskæder, moderne virksomheder indgår i. Halvdelen af virksomhederne i en rundspørge mener, deres beskyttelse er utilstrækkelig.

Komplekse og uoverskuelige forsyningskæder er i stigende grad en it-sikkerhedstrussel for mange danske virksomheder. Og virksomhederne mener ikke, de er godt rustede, hvis et angreb skulle sætte ind fra den kant.

Sådan lyder det fra Serdar Cabuk, chef for konsulentfirmaet Deloittes Cyber Risk-afdeling.

“Det kræver desværre kun en enkelt uheldig hændelse. Det kan ske på en computer i Ukraine, hvor der kommer malware ind i dit netværk. Det kan springe fra netværk til netværk. Ved en kompleks forsyningskæde er det vanskeligt at få fuld kontrol over hele systemet,” siger han til Børsen.

Deloitte har via Epinion foretaget en rundspørge blandt 80 it-ansvarlige i danske virksomheder, som handler med forbrugsgoder, der netop er sidste led i en lang forsyningskæde.

Halvdelen af dem svarer, at deres virksomhed kun i nogen eller mindre grad kan modstå angreb sat ind via forsyningskæden. Og 11 procent af dem siger, at de i det seneste år har været påvirket af et it-angreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere