Artikel top billede

Danske virksomheder: Komplekse forsyningskæder er en voksende sikkerhedstrussel for os

Mange danske virksomheder er bekymrede for, om de kan beskytte sig mod hackerangreb via de indviklede forsyningskæder, moderne virksomheder indgår i. Halvdelen af virksomhederne i en rundspørge mener, deres beskyttelse er utilstrækkelig.

Komplekse og uoverskuelige forsyningskæder er i stigende grad en it-sikkerhedstrussel for mange danske virksomheder. Og virksomhederne mener ikke, de er godt rustede, hvis et angreb skulle sætte ind fra den kant.

Sådan lyder det fra Serdar Cabuk, chef for konsulentfirmaet Deloittes Cyber Risk-afdeling.

“Det kræver desværre kun en enkelt uheldig hændelse. Det kan ske på en computer i Ukraine, hvor der kommer malware ind i dit netværk. Det kan springe fra netværk til netværk. Ved en kompleks forsyningskæde er det vanskeligt at få fuld kontrol over hele systemet,” siger han til Børsen.

Deloitte har via Epinion foretaget en rundspørge blandt 80 it-ansvarlige i danske virksomheder, som handler med forbrugsgoder, der netop er sidste led i en lang forsyningskæde.

Halvdelen af dem svarer, at deres virksomhed kun i nogen eller mindre grad kan modstå angreb sat ind via forsyningskæden. Og 11 procent af dem siger, at de i det seneste år har været påvirket af et it-angreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere