Artikel top billede

Danske virksomheder: Komplekse forsyningskæder er en voksende sikkerhedstrussel for os

Mange danske virksomheder er bekymrede for, om de kan beskytte sig mod hackerangreb via de indviklede forsyningskæder, moderne virksomheder indgår i. Halvdelen af virksomhederne i en rundspørge mener, deres beskyttelse er utilstrækkelig.

Komplekse og uoverskuelige forsyningskæder er i stigende grad en it-sikkerhedstrussel for mange danske virksomheder. Og virksomhederne mener ikke, de er godt rustede, hvis et angreb skulle sætte ind fra den kant.

Sådan lyder det fra Serdar Cabuk, chef for konsulentfirmaet Deloittes Cyber Risk-afdeling.

“Det kræver desværre kun en enkelt uheldig hændelse. Det kan ske på en computer i Ukraine, hvor der kommer malware ind i dit netværk. Det kan springe fra netværk til netværk. Ved en kompleks forsyningskæde er det vanskeligt at få fuld kontrol over hele systemet,” siger han til Børsen.

Deloitte har via Epinion foretaget en rundspørge blandt 80 it-ansvarlige i danske virksomheder, som handler med forbrugsgoder, der netop er sidste led i en lang forsyningskæde.

Halvdelen af dem svarer, at deres virksomhed kun i nogen eller mindre grad kan modstå angreb sat ind via forsyningskæden. Og 11 procent af dem siger, at de i det seneste år har været påvirket af et it-angreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere