Artikel top billede

Ericsson skovler penge ind efter Huawei-forbud: Bundlinjen stiger med 39 procent

Svenske Ericsson nyder tilsyneladende godt af USA's advarsel mod at bruge kinesiske Huawei til 5G-udrulningen.

De amerikanske myndigheders advarsel til andre lande om at holde sig langt væk fra kinesiske Huawei, når de skal vælge 5G-leverandør, ser ud til at have en positiv effekt for Huaweis konkurrenter.

Svenske Ericsson kan i hvert fald konstatere, at selskabet vinder markedsandele og når rekordresultater, mens flere og flere lande fravælger den kinesiske leverandør.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg kan Ericsson i sit seneste regnskab fremvise et driftsresultat på hele ni milliarder svenske kroner, eller lige over seks milliarder danske kroner.

Det er en stigning på hele 38 procent sammenlignet med sidste år.

Dermed slår den svenske 5G-leverandør også investorernes forventninger med længder, der lå omkring 6,4 milliarder svenske kroner.

Ericsson lykkedes endda med at gå uden om store konsekvenser fra coronakrisen som virksomheder i de fleste andre brancher ellers kæmper med.

"Selvom pandemien har ramt omsætningen for adskillige af vores kunder, og i visse tilfældet ført til en reduktion i deres investeringer, så har vi ikke set nogen negative konsekvenser på vores forretning," siger selskabets topchef Borje Ekholm i forbindelse med regnskabet.

Danmark har ikke haft mulighed for direkte at udelukke Huawei, men TDC har også valgte Ericsson som leverandør til det kommende 5G-netværk i Danmark.

Læs mere her:

TDC åbner for 5G-netværk i september: Så mange danskere får adgang fra begyndelsen

5G-efterspørgsel sikrer fremgang hos Ericsson: Fastholder forventninger for året
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere