Ericsson skovler penge ind efter Huawei-forbud: Bundlinjen stiger med 39 procent

Svenske Ericsson nyder tilsyneladende godt af USA's advarsel mod at bruge kinesiske Huawei til 5G-udrulningen.

De amerikanske myndigheders advarsel til andre lande om at holde sig langt væk fra kinesiske Huawei, når de skal vælge 5G-leverandør, ser ud til at have en positiv effekt for Huaweis konkurrenter.

Svenske Ericsson kan i hvert fald konstatere, at selskabet vinder markedsandele og når rekordresultater, mens flere og flere lande fravælger den kinesiske leverandør.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg kan Ericsson i sit seneste regnskab fremvise et driftsresultat på hele ni milliarder svenske kroner, eller lige over seks milliarder danske kroner.

Det er en stigning på hele 38 procent sammenlignet med sidste år.

Dermed slår den svenske 5G-leverandør også investorernes forventninger med længder, der lå omkring 6,4 milliarder svenske kroner.

Ericsson lykkedes endda med at gå uden om store konsekvenser fra coronakrisen som virksomheder i de fleste andre brancher ellers kæmper med.

"Selvom pandemien har ramt omsætningen for adskillige af vores kunder, og i visse tilfældet ført til en reduktion i deres investeringer, så har vi ikke set nogen negative konsekvenser på vores forretning," siger selskabets topchef Borje Ekholm i forbindelse med regnskabet.

Danmark har ikke haft mulighed for direkte at udelukke Huawei, men TDC har også valgte Ericsson som leverandør til det kommende 5G-netværk i Danmark.

Læs mere her:

TDC åbner for 5G-netværk i september: Så mange danskere får adgang fra begyndelsen

5G-efterspørgsel sikrer fremgang hos Ericsson: Fastholder forventninger for året
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.