Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Ericsson skovler penge ind efter Huawei-forbud: Bundlinjen stiger med 39 procent

Svenske Ericsson nyder tilsyneladende godt af USA's advarsel mod at bruge kinesiske Huawei til 5G-udrulningen.

De amerikanske myndigheders advarsel til andre lande om at holde sig langt væk fra kinesiske Huawei, når de skal vælge 5G-leverandør, ser ud til at have en positiv effekt for Huaweis konkurrenter.

Svenske Ericsson kan i hvert fald konstatere, at selskabet vinder markedsandele og når rekordresultater, mens flere og flere lande fravælger den kinesiske leverandør.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg kan Ericsson i sit seneste regnskab fremvise et driftsresultat på hele ni milliarder svenske kroner, eller lige over seks milliarder danske kroner.

Det er en stigning på hele 38 procent sammenlignet med sidste år.

Dermed slår den svenske 5G-leverandør også investorernes forventninger med længder, der lå omkring 6,4 milliarder svenske kroner.

Ericsson lykkedes endda med at gå uden om store konsekvenser fra coronakrisen som virksomheder i de fleste andre brancher ellers kæmper med.

"Selvom pandemien har ramt omsætningen for adskillige af vores kunder, og i visse tilfældet ført til en reduktion i deres investeringer, så har vi ikke set nogen negative konsekvenser på vores forretning," siger selskabets topchef Borje Ekholm i forbindelse med regnskabet.

Danmark har ikke haft mulighed for direkte at udelukke Huawei, men TDC har også valgte Ericsson som leverandør til det kommende 5G-netværk i Danmark.

Læs mere her:

TDC åbner for 5G-netværk i september: Så mange danskere får adgang fra begyndelsen

5G-efterspørgsel sikrer fremgang hos Ericsson: Fastholder forventninger for året
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere