Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Ericsson skovler penge ind efter Huawei-forbud: Bundlinjen stiger med 39 procent

Svenske Ericsson nyder tilsyneladende godt af USA's advarsel mod at bruge kinesiske Huawei til 5G-udrulningen.

De amerikanske myndigheders advarsel til andre lande om at holde sig langt væk fra kinesiske Huawei, når de skal vælge 5G-leverandør, ser ud til at have en positiv effekt for Huaweis konkurrenter.

Svenske Ericsson kan i hvert fald konstatere, at selskabet vinder markedsandele og når rekordresultater, mens flere og flere lande fravælger den kinesiske leverandør.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg kan Ericsson i sit seneste regnskab fremvise et driftsresultat på hele ni milliarder svenske kroner, eller lige over seks milliarder danske kroner.

Det er en stigning på hele 38 procent sammenlignet med sidste år.

Dermed slår den svenske 5G-leverandør også investorernes forventninger med længder, der lå omkring 6,4 milliarder svenske kroner.

Ericsson lykkedes endda med at gå uden om store konsekvenser fra coronakrisen som virksomheder i de fleste andre brancher ellers kæmper med.

"Selvom pandemien har ramt omsætningen for adskillige af vores kunder, og i visse tilfældet ført til en reduktion i deres investeringer, så har vi ikke set nogen negative konsekvenser på vores forretning," siger selskabets topchef Borje Ekholm i forbindelse med regnskabet.

Danmark har ikke haft mulighed for direkte at udelukke Huawei, men TDC har også valgte Ericsson som leverandør til det kommende 5G-netværk i Danmark.

Læs mere her:

TDC åbner for 5G-netværk i september: Så mange danskere får adgang fra begyndelsen

5G-efterspørgsel sikrer fremgang hos Ericsson: Fastholder forventninger for året
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere